DRAGOMIR: NU CONSIDER CA UN DIRECTOR TREBUIE SA CEARA APROBAREA CONSILIULUI DE ADMINISTRATIE PENTRU A DA IN JUDECATA O SOCIETATE CARE NU A PLATIT 5 LEI SAU 100.000 LEI

Primarul Brailei, Marian Dragomir (PSD), nu neaga faptul ca Meluta Dragut (PSD), directorul SC Administratia Pietelor si Targurilor (APT) SA Braila, l-a dat in judecata pe consilierul local Adrian Tabarac (PNL)  fara a avea un mandat in acest sens din partea Consiliului de Administratie al APT, asa cum ar fi trebuit. Pe Dragomir nu pare sa-l deranjeze ca directorul amintit n-a respectat prevederile Actului constitutiv al APT, ci este mai interesat sa sublinieze ca Dragut a pierdut procesul nu neaparat pentru ca n-ar fi avut dreptate in chestiunea respectiva, ci pentru ca a pornit procesul fara a cere acordul CA. Edilul sef nu a precizat daca ii va cere colegei sale de partid sa plateasca din buzunarul propriu cheltuielile de judecata, ca urmare a pierderii acelui proces, sau suma respectiva va fi platite de APT SA (societate care apartine Consiliului Local Municipal).

Dragomir considera insa important sa se modifice Actului constitutiv al APT SA, in sensul in care Melut sa poata actiona in judecata pe oricine considera ea necesar, in numele si pe banii APT, fara sa mai aiba nevoie de un mandat din partea Consiliului de Administratie: “Domnule consilier, ar trebui sa facem departajarea intre problemele personale si cele institutionale. In urma unor acuzatii personale dovedite sau mai putin dovedite de catre un consilier local, aveti un proces cu o institutie a Primariei, iar procesul respectiv nu este pierdut sau castigat de partile respective ca urmare a judecarii pe fond, ci pe o exceptie de procedura – lucru total diferit fata de judecata pe fond.

Noi trebuie sa procedam si in cazul APT la fel ca in cazul tuturor celorlalte societati care apartin Primariei si cei care le conduc temporar, indiferent cum se numesc acestia, sa poata sa actioneze in judecata rau-platnicii, creditorii sau alte societati/persoane care aduc prejudicii materiale sau de o alta natura acelei societati. Nu consider ca trebuie sa venim de fiecare data sa obtinem o aprobare (a Consiliului de Administratie – n.r.) pentru ca o societate comerciala sa dea in judecata o societate care nu i-a platit 5 lei, 20 de lei sau 100.000 lei, deoarece lucrul acesta tine de procedura interna a fiecarei societati, privind reprezentarea in justitie. Deci eu va recomand ca in acesta situatie sa nu tineti cont de problemele personale pe care le aveti, ci sa privim in mod egal activitatea tuturor societatilor comerciale”.

In urma votului exprimat in CLM, s-a modificat Actul constitutiv al APT SA, in sensul in care Meluta Dragut poate actiona acum in judecata diverse persoane sau firme, in calitate de reprezentant al APT, fara mandatul Consiliului de Administratie.