IONITA: CAND UN MINISTRU PSD DA NOTA 6 UNUI SPITAL CONDUS DE PSD SITUATIA ESTE FOARTE GRAVA. II CEREM DIN NOU DEMISIA MANAGERULUI RASNOVEANU

Deputatul Antoneta Ionita (PNL) considera ca PSD Braila, care o sustine politic pe managerul Spitalului Judetean, Delia Rasnoveanu, trebuie sa-si asume responsabilitata pentru problemele unitatii medicale amintite si pentru managementul defectuos. Ionita face aceste comentarii dupa ce ieri, in urma unei vizite la spitalul amintit, ministrul Sanatatii, Sorina Pintea (PSD), ca constatat personal ca managerul Delia Rasnoveanu (PSD) nu stie sa raspunda unor intrebari legate de unitatea pe care o conduce: „O infrastructura sanitara de nota 6 si un management de o calitate indoielnica, acestea au fost concluziile trase de ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, dupa vizita la Spitalul Judetean de Urgenta Braila. Chiar daca a incercat sa acopere situatia dezastruoasa de la principala unitate medicala braileana, clipurile care circula pe retelele de socializare nu pot ascunde adevarata dezamagire pe care ministrul Pintea a simtit-o, mai ales in ceea ce priveste managementul Spitalului Judetean.

Noi, liberalii, am cerut demisia managerului Delia Rasnoveanu, pe al carei mandat cuvantul de ordine este criza. Spitalul se confrunta cu criza de medicamente, criza de materiale sanitare, criza de substante de curatenie, criza de medici, criza de aparatura. Iar la intalnirea cu ministrul Sanatatii, directoarea Rasnoveanu a demonstrat ca nici macar nu stie ce investitii s-au facut sau ar fi necesare. Parea desprinsa dintr-un alt film, iar ministrului Sorina Pintea, desi nu i-a picat deloc bine ca asa arata managementul PSD, nu a putut sa nu remarce ca  procedurile la spitalul din Braila merg greu si ca lipsesc proiectele majore, care sa atraga bani de la Ministerul Sanatatii. PSD, cel care a sustinut-o pe Delia Rasnoveanu si a politizat nepermis spitalul, trebuie sa-si asume ceea ce se intampla acum”.

In opinia dr. Ionita, PSD, „care conduce judetul Braila de aproape 30 de ani, a ignorat constant nevoile spitalului”, iar social-democratii care au detinut diverse functii de conducere la nivelul administratiei locale de-a lungul timpului se fac vinovati pentru faptul ca unitatea sanitara duce lipsa de aparatura moderna si nu ofera conditii civilizate pentru pacienti: „Nu trebuie uitat ca un corp de cladire nou, care ar trebui sa gazduiasca doua sectii importante, Cardiologie si Pediatrie, sta nefolosit din cauza unei erori de proiectare si de aproape trei ani, actualul presedinte al Consiliului Judetean, Francisk Chiriac, nu a gasit nicio solutie pentru rezolvarea situatiei.

Cand un ministru PSD vine si da nota 6 la infrastructura sanitara a unei institutii conduse de PSD, situatia este, in realitate, foarte grava. Cand un ministru vorbeste deschis despre lipsa de comunicare a personalului cu pacientii si familiile lor, este evident ca avem o mare problema. Sper sincer ca Sorina Pintea se va tine de cuvant si va reveni in august sa vada ce investitii s-au facut la Spitalul Judetean Braila si nu a fost totul un simplu joc de imagine, pe principiul: am venit, am vizitat, am dat niste declaratii in fata camerelor si apoi se asterne praful peste tot. Oricum, ma indoiesc ca se va schimba ceva daca va continua managementul doamnei Rasnoveanu, careia noi, liberalii, ii cerem din nou demisia”.