MINISTRUL PINTEA, RASPUNS LA CEREREA SEFULUI CJ BRAILA: MINISTERUL SANATATII NU POATE MAJORA TARIFUL PE CAZ PONDERAT, NUMAI CNAS POATE FACE ASTA

Una din cele 3 posibile solutii pe care le avea in vedere presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), in vederea acoperirii deficitului inregistrat anual de Spitalul Judetean a cazut, asa incat au mai ramas doar doua.

Mai exact, este vorba despre faptul ca potrivit lui Chiriac, doua dintre posibilele solutii erau  urmatoarele: “Ministerul Sanatatii ne poate ajuta ca de la tariful de 1.500 lei, care este platit in momentul de fata Spitalului Judetean Braila, sa se mareasca la 1.600 lei sau Casa de Asigurari de Sanatate poate sa ne mareasca numarul de cazuri rezolvate, care in momentul de fata este de 2.847/luna, iar realitatea efectiva este de peste 3.200 cazuri rezolvate/ luna”. A treia era ca CJ sa acopere din bugetul propriu intregul deficit al spitalului.

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea (PSD), a declarat ieri la Braila ca nu poate aproba cererea ce i-a fost trimisa oficial de CJ Braila, privind majorarea tarifului pe caz ponderat, intrucat aceasta “este o chestiune care tine de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, nu de Ministerul Sanatatii; dar Ministerul Sanatatii poate sa faca propuneri si vom face acesta propunere de majorare a tarifului pe caz ponderat”.

Amintim ca  potrivit presedintelui CJ Braila, deficitul inregistrat lunar de Spitalului Judetean este de 1,2 milioane lei.