PAUN: SA GASIM O FORMA PRIN CARE CEI CARE ISI MODIFICA MASINILE SA NU MAI IASA CU ELE PE DRUMURILE PUBLICE

“Am sperat ca daca motociclistii au acces pe aerodromul de la Ianca si-si desfasoara acolo activitatile intr-un cadru organizat, va scadea nivelul de deranj in municipiu. Din nefericire, mesajul n-a fost inteles” – este declaratia facuta astazi, in sedinta CLM Braila, de consilierul municipal Dan Paun (ALDE). El a facut aceste comentarii atunci cand s-a discutat proiectul de hotarare ce viza interzicerea accesului motocicletelor pe un tronson din Calea Calarasilor cuprins intre Bulevardul Dorobantilor si Bulevardul Al. I. Cuza, in perioada 1 iunie -1 octombrie 2019, intre orele 22:00- 6:00. Paun a mai spus ca unii dintre motociclistii care circula noaptea prin oras nu sunt din Braila, ci si din alte localitati din tara – persoane care se afla tranziteaza orasul nostru.

In opinia consilierului ALDE, marea problema este ca e greu de masurat nivelul de zgomot pe care-l provoaca acesti motociclisti, fiindca institutiile care au abilitati in domenul respectiv nu sunt doatate cu aparatura necesara: “Am vorbit la Registrul Auto si nu pot face masuratori de nivel sonor. Garda de Mediu trebuie sa fie cu ARR, situatia e complicata. De asta probabil s-a si apelat la acesta  solutie de catre Politie, dat fiind ca atunci cand trec grupuri de cate 4-5-6 de motociclete deranjeaza nu numai zgomotul facut de ele, ci si alarmele pe care le declanseaza; deci lucrurile sunt mult amplificate.

As subscrie la ceea ce au spus colegii mei, sa protejam inteaga populatie, pentru ca asa e normal, nu numai pe cei care locuiesc pe Calea Calarasilor, pentru ca daca blocam Calarasiul pentru motociclisti, se vor deplasa pe alte rute.

Sa avem in vedere ca pe viitor sa gasim o forma de lucru cu ARR prin care acesti oameni care isi modifica masinile sa nu mai iasa cu ele pe drumurile publice; exista o cale, se va putea rezolva cu certitudine”.