RASNOVEANU: SCANDALURI LEGATE DE SPITALUL JUDETEAN NU SUNT DOAR DE CAND AM DEVENIT EU MANAGER, SUNT DE MAI MULT TIMP

“Nu cred ca scandalurile legate de Spitalul Judetean, care tin prima pagina a ziarelor, sunt de doi ani – cred ca sunt mai de mult, nu neaparat de cand am venit eu este asa” – este comentariul managerului Delia Rasnoveanu, care pare sa creada ca daca pe vremea fostului manager erau probleme la unitatea amintita, e normal ca problemele sa ramana nerezolvate (sau chiar sa apara si altele) in perioada mandatului sau.

Rasnoveanu a fost intrebata de ziaristi cum se face ca in perioada in care a condus Spitalul Judetean Braila s-au inregistrat tot felul de probleme care afecteaza direct sau indirect calitatea serviciilor oferite pacientilor si daca este vorba de vreun posibil boicot la adresa sa sau de faptul ca nu reuseste ca faca o echipa din colectivul cu care lucreaza.

Managerul sustine ca nu ar fi vorba de vreun boicot, iar colectivul nu este unit pentru ca “nu are cum sa fie”:  “Colectivul nu are cum sa fie foarte unit; ganditi-va ca sunt peste 30 de sectii, in primul rand. Numai daca vorbim de sectiile medicale… Deci este foarte greu sa ai 30 de oameni care sa vorbeasca la fel si nici nu e real asa ceva. Ba dimpotriva, faptul ca se mai si contrazic intre ei aduce plusvaloare”.

Rasnoveanu (PSD) mai spune ca problemele care apar la Spitalul Judetean Braila exista toate spitale din tara, iar presedintele CJ, Iulian Chiriac (PSD), sustine si el acesta idee: “M-am interesat si eu, <<mai, poate ca in Braila suntem noi nebuni cu totii si avem doar noi problemele astea!>>. Eu va spun ca probleme sunt si la Spitalul Judetean din Galati,  dar acolo e o comunicare mai buna sau poate ca problemele astea sunt tinut sub pres – si eu nu mai vreau sa le tinem sub pres -, probleme sunt si la spitalul din Focsani, care e spitalul Ministerului, probleme sunt si la Spitalul Judetean din Buzau, probleme sunt si la spitalul din Constanta. Toata lumea are aceasta problema de subfinantare a spitalelor, care va fi si mai drastica, daca se vor taia din paturile care sunt contractate. Totul porneste de la bani.

Daca mai tineti minte, cu cateva sedinte in urma spuneam ca <<domnule, trebui sa facem cat mai multe cazuri, ca sa avem contractul cu Casa de Asigurari de Sanatate>>. Unii consilieri m-au blamat atunci,  ca <<ce domnule, trebuie sa iasa medicii cu parul pe strada, ca sa aducem pacienti in spital?>>. Nu este corect nici asa.

Una din solutii ar fi ca tot ce inseamna parte salariala, daca si-a asumat-o Guvernul, sa o preia prin Ministerul Sanatatii, iar partea de servicii, plata medicamentelor, a materialelor sanitare si de functionare a spitalului sa si-o asume spitalul, prin contractul cu Casa de Asigurari si CJ, prin suportul de care este nevoie”.