SARBU: REDEVENTA PLATITA DE ADMINISTRATIA PIETELOR PENTRU HALA CENTRALA, DE 1700 LEI/LUNA, ESTE SCANDALOS DE MICA

1.700 lei lunar – este redeventa ce va fi platita in 2019 de SC Administratia Pietelor si Targurilor catre Consiliul Local Municipal Braila, pentru Hala centrala.

Consilierul municipal Constantin Sarbu (PNL) a apreciat ieri, in sedinta CLM, ca aceasta este o suma foarte mica, avand in vedere suprafata ocupata de hala amintita, dar si  valoarea chiriilor incasate lunar de APT de la comerciantii de acolo. Sarbu a propus ca redeventa platita catre CLM sa fie stabilita la 50% din valoarea chiriilor incasate de APT lunar: “La Hala centrala redeventa lunara pe teren de aproximativ 700 lei, iar la constructie, de 1.000 lei, deci in total, lunar se plateste 1.700 lei redeventa. Nu numai ca este putin, este scandalos de putin!

Daca urmariti fiecare activ in parte, o sa constatati ca intr-un an de zile sunt circa 200.000 lei, ca redeventa platita de APT. Orice societate comerciala in primul rand isi urmareste profitul. Daca noi consideram  ca aceste redevente sunt suficiente, eu zic ca ne inselam, pentru ca suma care rezulta din chiriile care se incaseaza  la Hala centrala este extraordinar de mare. Restul cheltuielilor pot fi nenumarate. Eu propun ca din incasarile obtinute de APT din aceste active, redeventa sa fie de 50%”.

Propunerea lui Sarbu a fost respinsa, iar in urma votului, valoarea redeventei totale platite de APT catre Consiliul Local va ramane la nivelul prevazut in proiectul de hotarare initial, adica circa 200.000 lei/an.