19-21 APRILIE – FESTIVALUL FILMULUI RUS LA CINEMATOGRAFUL DE ARTA CINEFEEL BRAILA

Cele mai interesante filme rusesti vor rula in perioada 19-21 aprilie la Cinema Cinefeel Braila, in cadrul Zilelor Filmului Rus. Festivalul Filmului Rus propune o selectie de pelicule si productii care au facut istorie in cei 95 de ani de la infiintarea Studiourilor.

Programul este urmatorul:

*Expozitie de fotografie – #RUSIA – File din natura

*Vineri, 19 aprilie, 18:00 – “Andrei Rubliov”

Splendid, nimic nu poate inlocui un film spiritual. Adevarata opera de arta schimba vieti, da alte perspective, curata, vindeca. O drama cu caracter biografic ce prezinta viata pictorului de icoane din secolul al XV-lea. Filmul propune o meditatie pe tema relatiei dintre creatorul de arta, in general, si epoca in care traieste. In contrast cu personajul Andrei Rubliov, descrierea realitatilor Rusiei anilor 1400 este cruda si dramatica.

*Sambata, 20 aprilie, ora 17:00  – “Salonul nr. 6”, cea mai tulburatoare ecranizare a nuvelei lui A. P. Cehov.

*Sambata, 20 aprilie, ora 19:00  – “Anna Karenina”

Lumea este o mare scena, pe care fiecare trebuie sa poarte o masca ce ii ascunde adevaratele trairi si sentimente. O ecranizare dupa romanul lui Lev Tolstoi.

*Duminica, 21 aprilie, ora 11:00 – “Cenusareasa” (film pentru copii)

La baza filmului sta motivul vechiului basm despre harnica Cenusareasa, mama vitrega cea rea si surorile lenese. Se subintelege ca Evgheni Schwartz, autorul scenariului, l-a prelucrat si animat sub forma unei comedii in care descoperim, pe alocuri, si o satira acida.

Festivalul Filmului Rus este un proiect cultural realizat de Cinematograful Cinefeel, in parteneriat cu Centrul de Creatie Braila, “Muzeul Carol I” si Institutul Cultural Rus.

Biletele la film pot fi rezervate la numarul de telefon 0720.562933.

Pentru mai multe detalii despre Cinematograful de Arta Cinefeel, consultati pagina de facebook: https://www.facebook.com/CinefeelBraila/ . (Florentina Dumitru)