21 APRILIE, TEATRUL “MARIA FILOTTI” – PREMIERA OFICIALA A RECITALULUI DE POEZIE SI JAZZ “TE-AI GANDIT VREODATA?”

Duminica, 21 aprilie, la ora 19:00, la Sala Avantgarde a Teatrului “Maria Filotti” Braila va avea loc premiera oficiala a Recitalului de poezie si jazz “Te-ai gandit vreodata?”, in cadrul proiectului TMF Independent – 29.
Acest recital ii aduce in prim plan pe actrita romano-canadiana Claudia Motea – autoare si interpreta a poemelor alese pentru recital – si pe Lucian Sabados, in calitate de pianist de jazz, dar si de autor al aranjamentelor muzicale, al conceptului de spectacol si al regiei.
Poemele alese fac parte din volumul de poezie “Preludii in Cetatea Soarelui”, al Claudiei Motea.
Proiectul are ca producator editura Libris, iar lansarea recitalului a avut loc cu ocazia Targului de Poezie si Muzica Libris Brasov, pe 22 martie.
“Povestea traita pe viu si marturisita in direct de personajul interpretat de Claudia Motea este o fictiune la nivelul experientei ei personale. Povestea devine, insa, extrem de posibila, prin datele general umane ale destinului personajului, cat si prin intamplarile povestite sau traite live. Pasiunea si trairea autentica a rostirii poemelor impresioneaza si seduce, iar faptul ca actrita interpreteaza propriul sau material poetic da intregului material un spor de autenticitate.
Muzica ce insoteste tot timpul rostirea poetica induce in spectator o stare de contemplare si chiar o empatie cu personajul. Jazz-ul prezent este conectat suta la suta la vers si interpretare”, spun organizatorii.
In cadrul evenimentului de duminica editura Libris va lansa oficial CD-ul acestui spectacol si va invita spectatorii la o intalnire cu protagonistii si o sesiune de autografe.

Bilete se gasesc la agentia teatrului si pe site-ul blt.ro.