26 APRILIE, CINEMA CINEFEEL BRAILA – “OMUL CARE L-A UCIS PE DON QUIJOTE”

Vineri, 26 aprilie, de la ora 18:30, la Cinefeel Braila (Centrul de Creatie, Piata Traian, nr. 2, etaj 1) va putea fi urmarita vedea pelicula „ Omul care l-a ucis pe Don Quijote”. Productia a durat aproape 30 de ani, din cauza unor probleme financiare, tehnice si legate de actorii din rolurile principale, ceea ce l-a obligat pe regizorul Terry Gilliam sa traiasca o adevarata odisee.

“Omul care l-a ucis pe Don Quijote” a fost vazut prima oara la TIFF.

Poveste clasica, in care fantezia si aventura se iau la intrecere in cadre picturale acompaniate de comic de situatie si de caracter, “Omul care l-a ucis pe Don Quijote” isi are punctul de pornire in romanul lui Cervantes. Filmat in mai multe locuri exotice din Spania, Portugalia si Insulele Canare, lungmetrajul il prezinta pe Toby (Adam Driver), un publicitar sarcastic, prins subit in fanteziile unui batran cizmar spaniol care se crede Don Quijote (Jonathan Pryce). De-a lungul aventurilor suprarealiste si deosebit de comice pe care ajung sa le traiasca impreuna, Toby incepe sa nu mai distinga intre vis si realitate. Totusi, va fi nevoit sa-si asume efectele tragice pe care un film regizat de el in tinerete le-a avut asupra unui satuc spaniol.

Terry Gilliam, considerat unul dintre cei mai indrazneti regizori ai timpurilor noastre, este apreciat la nivel international pentru productii ca: “Monty Python and The Holy Grail”, “Brazil”, “The Fisher King”, “Twelve Monkeys”, “Fear and Loathing in Las Vegas”, “The Imaginarium of Doctor Parnassus”.

„Don Quijote e un visator, un idealist si un romantic care se incapataneaza sa nu accepte limitarile realitatii, care marsaluieste indiferent de obstacole, asa cum am facut si noi. A durat atat de mult, incat ideea ca noi chiar am terminat filmarile mi se pare suprarealista”, spunea Gilliam intr-un mesaj public.

Alaturi de Adam Driver si de Jonathan Pryce, in film ii veti putea vedea pe Joana Ribeiro, Olga Kurylenko, Stellan Skarsgard.

“Omul care l-a ucis pe Don Quijote” este distribuit de Transilvania Film.

Pretul unui bilet de 15 lei. Biletele la film pot fi rezervate la numarul de telefon 0720.562933.

Pentru mai multe detalii despre Cinematograful de Arta Cinefeel, consultati pagina de facebook https://www.facebook.com/CinefeelBraila/ . (Florentina Dumitru)