3 MAI, CINEFEEL BRAILA – “MCQUEEN”

Vineri, 3 Mai, de la ora 18:30, la Cinefeel Braila (Centrul de Creatie, Piata Traian, nr. 2, etaj 1) va fi prezentata vedea pelicula „McQueen” – un film despre legendarul designer britanic. Prin interviuri exclusive cu familia si prietenii sai apropiati, arhive recuperate, efecte vizuale si muzica rafinata, “McQueen” este o sarbatoare vizuala unica si un portret palpitant al unui vizionar in moda, plin de inspiratie, dar torturat launtric.

The Guardian: „Filmul este un atent portret al maestrului cutezantei in moda”.

Vogue: “Pelicula este un festin vizual uluitor”

New York Magazine: „Un film exceptional si evocator, care surprinde trairile intense si geniul creator al celui care a fost Alexander McQueen”

„Filmul a fost gandit de regizorii Ian Bonhote si Peter Ettedgui pentru a fi vizionat in cinematografe, pe marile ecrane, pentru a putea urmari fiecare detaliu si pentru a intelege spectacolul din creatiile designerului. Filmul te tine cu sufletul la gura pana la final, chiar daca stii deznodamantul. Desi este un film despre lumea modei, este accesibil si apreciat si de cei care nu au legatura cu aceasta, si care acum, prin film, il descopera pe Lee. <<McQueen>> te face sa apreciezi mai mult viata, ceea ce ai, sa intelegi ca nu vei fi neaparat mai fericit cand iti vei atinge telurile in cariera sau cand vei ajunge in top, ci ca partea frumoasa a vietii e calatoria pana acolo si oamenii care iti sunt alaturi. Atat timp cat spectatorii ies cu o emotie, filmul si-a atins scopul” a declarat Gabriela Suciu, fondator Atelier de Film, intr-un interviu.

Nominalizarile la Premiile BAFTA (pentru cel mai bun documentar si pentru cel mai bun film britanic), la Tribeca Film Festival si la multe alte festivaluri din intreaga lume confirma valoarea acestui film declarat de presa internationala drept „un tribut vizual spectaculos dedicat creatiei lui McQueen si o poveste profund emotionanta a destinului din spate”. (Variety)

„Nimic din istoria modei nu egaleaza starea de gratie a show-urilor lui McQueen. El reprezinta tot ceea ce este mai bogat, mai poetic, mai dens si mai creativ in moda ultimilor zeci de ani. Daca ati fi trait unul singur dintre show-urile sale, v-ar fi marcat existenta. Nimic nu poate fi comparat cu ceea ce traiesti in universul McQueen” a spus la premiera filmului Alin Galatescu, analist de moda.

Filmul este distribuit in Romania de Atelier de Film si Argo Art, in parteneriat cu Retina Film Production.

Pretul biletului este de 15 lei. Biletele la film pot fi rezervate la numarul de telefon 0720.562933.

Pentru mai multe detalii despre Cinematograful de Arta Cinefeel, consultati pagina lor de facebook: https://www.facebook.com/CinefeelBraila/  . (Florentina Dumitru)