BUSOI, DESPRE GUVERNAREA PSD: NOI VREM BANI EUROPENI, DAR VREM SA-I CHELTUIM FARA REGULI, LA FIRME PRIETENE, LA PRIMARII NOSTRI, CU PARANDARATURI, FARA NICIUN FEL DE CONTROL

“Tafna asta a guvernantilor PSD si genul asta de retorica goala, in care vezi Doamne, ei stau cu capul sus la UE, nu serveste intereselor tarii” – este declaratia facuta astazi la Braila de europarlamentarul Cristian Busoi (PNL).  Acesta sustine ca PSD-ul manifesta un “eurocinism” ciudat, dat fiind ca social-democratii vor sa beneficieze de finantari europene, dar nu vor sa respecte regulile europene care vizeaza cheltuirea corecta a acestor bani: “E retorica cu care, din pacate, ne-a obisnuit PSD in ultima perioada si pe care ma astept sa o foloseasca foarte mult si in precampania si in campania electorala. In opinia mea, e o retorica gresita si care va face rau Romaniei, pe termen lung.

Eu am spus ca exista curente eurosceptice in UE si evident ca e dreptul unor forte politice si unor lideri politici si a unor cetateni, jurnalisti, organizatii nonguvernamentale, sa se indoiasca de UE, sa critice UE, sa aiba o anumita atitudine. Problema la PSD e ca nu putem vorbi de un euroscepticism cum vedem in Germania, cum vedem in Franta sau in alte tari, pentru ca acolo vorbim de niste concepte, de o filosofie, de un mod de gandire. La PSD e mai degraba un eurocinism: noi vrem bani europeni, dar vrem sa-i cheltuim fara reguli, cum vrem noi, la firme prietene, la primarii nostri, cu parandaraturi, fara niciun fel de control si fara sa raspundem in fata niciunei autoritati de control, nici europene, nici nationale. Noi vrem ca Romania sa aiba toate avantajele pe care le avem pentru ca suntem in UE, dar nu primim niciun fel de sfat, niciun fel de opinie a partenerilor nostri atunci cand modificam legi ale justitiei, atunci cand modificam legi care schimba institutiile din sistemul judiciar, atunci cand ne pregatim sa dam ordonante, cand ne pregatim sa dam amnistii si gratieri si toate aceste lucruri pe care PSD fie le-a facut, fie testeaza terenul si daca vad cea mai mica bresa in tara, la opozitie si la nivel european, la partenerii nostri, cu siguranta vor profita si vor incerca sa duca la bun sfarsit ceea ce isi propun”.