BUSOI: MA VOI PREOCUPA CA SPITALUL REGIONAL DINTRE BRAILA SI GALATI SA FIE UNUL DINTRE PROIECTELE FINANTATE CU BANI EUROPENI

“Ca europarlamentar, ma voi preocupa ca spitalul regional dintre Braila si Galati sa fie unul dintre proiectele finantate cu bani europeni” – este promisiunea electorala pe care a facut-o la Braila eurodeputatul Cristian Busoi (PNL), care candideaza pentru un nou mandat in Parlamentul European. Busoi a venit in judetul nostru la finele saptamanii trecute si a lansa tema de campanie a liberalilor pentru aceasta zona: proiectul “Sustine constructia Spitalului Regional Braila – Galati!”.

Busoi a precizat ca in acest exercitiu financiat a fost aprobata cofinantarea din bani europeni a constructiei unui numar de 3 spitale regionale – Cluj, Iasi si Craiova – si spera ca in urmatorul exercitiu financiar sa se aprobe noi finantari europene pentru spitale regionale, intre care si cel dintre Braila si Galati: “Banii sunt inca acolo, doar ca din pacate actualul Guvern n-a tratat aceste spitale regionale ca pe o prioritate si exista un risc foarte mare sa nu reusim ca pana in 2022, sa spunem – depinde cand va fi stabilita data limita -, sa fie folositi acesti bani europeni.

Constructia spitalelor regionale cu bani europeni va fi una dintre prioritatile absolute ale echipei de europarlamentari pe care PNL ii va trimite in Parlamentul European. Si fiind domeniul meu de predilectie, in care m-am implicat si ma voi implica in continuare, va fi responsabilitatea mea sa fiu puntea de legatura intre autoritatile nationale si Comisia Europeana.

Alaturi de colegii mei vom derula o campanie de informare, vom discuta acest subiect. Ma voi preocupa ca spitalul regional pentru aceasta regiune – la granita dintre Braila si Galati, dar pe teritoriul Brailei -, sa fie unul dintre aceste proiecte finantate cu bani europeni. E un lucru foarte concret la care ne angajam, pentru care vom lupta, pe care vom demonstra ca il vom monitoriza si ca il vom duce la bun sfarsit, prin munca pe care o s-o facem la Bruxelles, prin munca pe care PNL si fiecare dintre noi – europarlamentari, deputati in Parlamentul Romaniei, iar atunci cand vom ajunge la guvernare, prin ministri si secretari de stat – o vom derula, pentru ca acest lucru sa se intample”.