CAPBUN (PNL): OMUL COSTEL CAPBUN IL SUSTINE PE MIHAI TUDOSE (PRO ROMANIA), NU POLITICIANUL COSTEL CAPBUN, PENTRU CA SUNT PRIMAR PNL SI RAMAN PRIMAR PNL CAT VOI VREA EU

Primarul comunei Bertesti, Costel Capbun (PNL), sustine ca in calitate de om il sustine pe deputatul Mihai Tudose (Pro Romania), dar in calitate de politician liberal nu va iesi pe strazile localitatii pe care o conduce, ca sa faca in vreun fel campanie electorala pentru Pro Romania. Primarul a comentat in acest fel declaratia facuta astazi de Tudose, cu privire la faptul ca 8 primari din judetul Braila, printre care si liberalul Costel Capbun, ar sustine candidatura sa la alegerile europarlamentare si de asemenea, ar sustine Pro Romania.

Intrebat daca este adevarat ca il va sustine pe candidatul Mihai Tudose, Capbun ne-a explicat: “Declaratia aceea nu inseamna o adeziune la Pro Romania, inseamna  ca m-am bucurat de faptul ca domnul Mihai Tudose a plecat din PSD Braila si am zis ca o sa-l sustin in ceea ce a facut, pentru ca este bine si pentru Braila, si la nivel national, fiindca si la Braila conduce PSD, si la nivel national. Eu i-am declarat domnului Mihai Tudose ca sunt un om de dreapta si raman un om de dreapta, ca n-am cum sa fiu un om de stanga, chiar daca  partidul Pro Romania se apropie un pic de centru. Dar am zis ca il sustin si declaratia a fost data in contextul asta, ca il sustin pentru ce a facut si il sprijin chiar, la nivel local”.

Cat priveste faptul ca si PNL are candidati la alegerile europarlamentare, Capbun ne-a raspuns: “Care sunt? V-ati uitat pe lista de candidati PNL la europarlamentare, cati PNL-isti sunt acolo, in primii 8? Eu n-am vazut decat unul. Dar nu e nicio problema, pentru ca rezultatele o sa se vada la europarlamentare, pe fiecare localitate si o sa va dati seama. Sunt PNL-ist, cel putin acum. Nu stiu daca voi mai candida peste un an si jumatate, dar deocamdata pe mine m-a bucurat ceea ce a facut omul asta la Braila,  ca poate dupa 25 de ani n-o sa mai conduca aceiasi oameni Braila – si judetul, si municipiul. Asta a fost la mine motivul pentru ca am zis ca-l sprijin in ceea ce face. Nu poti sa stii ce conjunctura o sa fie la nivel judetean, la nivel local si la nivel national…”.

In final, l-am intrebat pe Costel Capbun daca ceea ce vrea sa spuna este ca la aceste alegeri europarlamentare el il va sustine pe candidatul Mihai Tudose (Pro Romania), dar in rest, ramane membru PNL, iar liberalul ne-a raspuns: “La aceste alegeri europarlamentare eu sunt primar PNL si sunt deocamdata presedintele organizatiei locale PNL si raman presedintele organizatiei locale PNL. Deci eu v-am spus, o sa sa se vada rezultatele. Eu il sprijin pe Mihai Tudose ca om si ca idee politica, asta am declarat. N-o sa  ma vedeti pe strada sa fac campanie la Bertesti pentru Pro Romania, da? Cel putin deocamdata… Este sustinerea omului Costel Capbun pentru Mihai Tudose, nu a politicianului Costel Capbun, pentru ca sunt primar PNL si raman primar PNL cat  voi vrea eu. Ca va vrea partidul sa ma dea afara, e alta problema…”.