CHIRIAC: ANUMITI MEDICI TRIMIT IN CONTINUARE PACIENTII LA FARMACIA DIN COLT FARA SA-SI ASUME. AM GASIT UN ASTFEL DE MEDIC SI I-AM ZIS MANAGERULUI SA-L SANCTIONEZE

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac, sustine ca desi conducerea Spitalului Judetean a cerut medicilor ca atunci cand trimit pacientii sa-si cumpere anumite medicamente de la farmacie, sa-si puna si parafa pe biletele respective, astfel incat pacientii sa-si poata deconta cheltuiala la spital, unii doctori continua nu faca acest lucru, iar din aceasta cauza, bolnavii nu-si pot recupera sumele respective.

Chiriac a aratat presei un astfel de bilet primit de la medic de un pacient din spital care a fost trimis sa-si cumpere singur medicamentele – bilet pe care doctorul respectiv nu si-a pus parafa: “Anumiti medici – nu vreau sa dau nume – trimit pacientii la farmacia din colt fara sa-si asume. Deci biletelul nu ajunge cu parafa nici macar la conducerea spitalului, pentru ca acele medicamente sa fie decontate sau macar sa fie verificat daca medicamentele respective exista in farmacia spitalului. Si am sa va dau un document, ca sa vedeti si dvs. I l-am dat doamnei manager sa faca si sa discute cu respectivul doctor. I-am zis sa dea sanctiune; il stim exact, sa-l sanctioneze, pentru a pune lucrurile in ordine, pentru ca nu mi se pare corect ca pacientul sa fi directionat de medic catre farmacia din colt, ca sa-si cumpere medicamente, neasumat. Daca tot iti asumi, pune si parafa, ca sa stim de unde vin biletelele!”.

 

 

Desi seful judetului nu a vrut sa dea numele medicului respectiv,  el a precizat ca este vorba despre o doctorita.