CHIRIAC, DESPRE FAPTUL CA DRAGHINCESCU E ACUZATA DE INCOMPATIBILITATE: O TAMPENIE. PARLAMENTARII AU SCHIMBAT O LEGE PROASTA SI AU FACUT-O SI MAI PROASTA

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), considera “o tampenie” faptul ca Simona Draghincescu (consilier judetean PND) este acuzata de Agentia Nationala de Integritate (ANI) ca se afla in stare de incompatibilitate din data de 10 iunie 2017 si pana in prezent. Mai exact,  ANI acuza faptul ca Draghincescu a detinut in aceasta perioada atat calitatea de consilier judetean, cat si functia de director general adjunct la Regia Autonoma “Administratia Zonei Libere”, aflata sub autoritatea Consiliului Local Municipal Braila.

Chiriac a declarat ca nu doar PND-ista se afla in aceasta situatie, ci si colegul sau, consilierul judetean Florin Mircea (PSD), director general adjunct la Regia Autonoma “Administratia Zonei Libere”, precum si alti alesi locali din tara, insa in opinia sa, nu este o chestiune corecta.

Seful judetului ii reproseaza consilierului judetean Stefan Catalin Iordache (PND) faptul ca a reclamat-o pe Draghincescu la ANI si aceasta a ajuns sa fie acuzata de incompatibilitate: “Mi se pare o tampenie. O sa spun si eu parlamentarilor ca au schimbat o lege si au facut-o din proasta in mai proasta. In aceeasi situatie sunt foarte multi consilieri. Dar e deliciul anumitor consilieri, ca sa poata sa scrie in continuare la ANI, ca tot sunt ei scriitori de meserie, fosti ziaristi, actuali ziaristi, Doamne iarta-ma, eu stiu ce mai e el…”.

Precizam ca Draghincescu a contestat decizia ANI.