CHIRIAC: O SA VORBESC CU MINISTRUL SANATATII, PENTRU A DA UN ORDIN DISTRIBUITORILOR DE MEDICAMENTE, ASTFEL INCAT SA APROVIZIONEZE INTAI SPITALELE PUBLICE SI APOI FARMACIILE

Mi se pare dubios si curios ca Spitalul Judetean este aprovizionat de furnizor la multe zile dupa ce a facut comanda pentru un medicament, iar farmacia din colt este aprovizionata mai repede – este ceea ce spune presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac. El a facut acest comentariu pentru a arata ca in unele cazuri, lipsa anumitor medicamente din spital – reclamata de pacienti si nu numai -, nu este din vina conducerii unitatii amintite, ci din alte cauze.

In orice caz, Chiriac a dat asigurari ca managerul Delia Rasnoveanu, “stie ce are de facut in ceea ce priveste mutarea sectiilor si corespondentul in momentul in care Corpul A va intra in reabilitare – pentru ca vom muta Sectiile de Pediatrie si Cardiologie in corpul nou si vor ramane spatii libere, pentru ca  n-o sa putem sa facem efectiv reabilitarea Corpului A decat cu pacientii inauntru. Asta e… Avem un proiect european pe modernizare UPU, 1,5 milioane euro si eu cred ca lucrurile merg in trendul ascendent, nu descendent – cu toate discutiile de rigoare.

Si sper sa nu mai avem discutii pe ceea ce inseamna aprovizionarea cu medicamente si va spun ca am facut o analiza si mi s-a parut dubios si curios ca atat timp cat spitalul a facut comanda de un medicament, firma sau distribuitorul a spus ca mai dureaza o saptamana, dar a distribuit la farmacia din colt in aceeasi zi. Si am sa vorbesc cu doamna ministru, pentru a da un ordin si distribuitorilor, astfel incat prima oara sa fie aprovizionate institutiile publice, spitalele publice si apoi farmacia din colt. Sunt lucruri pe care noi si presa nu le cunoastem si m-am dus pana la origini: <<Mai, dar de ce n-a venit medicamentul asta, ca e comandat de o luna de zile?>>, <<Pai stiti, a spus ca masina pleaca luni si vine vineri!>>, <<Pai bun, si de ce pacientul si-a luat din colt?>>, <<Pai a venit furnizorul!>>, <<Pai de ce n-a venit la spital si a venit la farmacia din colt?>>”.