CHIRIAC: PRIMARII DORESC CONTINUAREA PROGRAMULUI DE REABILITARE A MONUMENTELOR ISTORICE DIN JUDET

Finantare de la Ministerul Culturii pentru reabilitarea cladirii fostului CEC, pentru Casa Memoriala “D. P. Perpessicius” si pentru monumentele istorice existente la nivelul localitatilor – asta i-au cerut astazi ministrului Culturii, Valer Daniel Breaz,  primarul Brailei, Marian Dragomir si presedintele CJ, Iulian Chiriac. Ministrul a vizitat Braila, ocazie cu care sefii administratiei locale i-au vorbit despre proiectele lor culturale si au incercat sa-l convinga ca acestea merita finantare.

Presedintele CJ Braila a declarat cu acest prilej: “CJ investeste foarte mult pe partea de cultura si sustine de fiecare data evenimentele culturale. Ne-ar bucura sa avem cat mai multe proiecte in colaborare cu Ministerul Culturii. Avem si noi tot felul de festivaluri internationale in care ne implicam foarte mult.

Stiu ca anul trecut a fost un program de reabilitare a monumentelor istorice din judet, pe fiecare unitate administrativ teritoriala; nu sunt sume foarte mari si primarii doresc continuarea acestui program, pentru ca si la ei aceste monumente pot deveni o atractie chiar si turistica. Sigur, mai avem Casa Memoriala Perpessicius, un proiect foarte important pentru noi; am incercat sa-l depundem pe fonduri europene, dar a fost respins. Eu cred ca dvs ne puteti da tot ajutorul in toate proiectele pe care vrem sa le indeplinim in colaborare cu Ministerul Culturii.

Braila este un oras cu foarte multe cultura, cu foarte multa istorie si evenimentele noastre culturale au devenit si evenimente turistice, incep sa vina oameni pentru festivalurile de renume care se desfasoara la Braila”.

Amintim ca ministrul Valer Daniel Breaz a vizitat astazi Teatrul “Maria Filotti”, Centrul de Creatie, Galeriile de Arta si si Muzeul Brailei “Carol I”.