DEPUTATUL VARGA: REFUZ SA CRED CA ELEGANTA SI BUNUL SIMT NU-SI MAI POT GASI LOCUL IN PARLAMENTUL ROMANIEI!

Deputatul brailean Vasile Varga (PNL) este nemultumit de scandalurile care se isca tot mai des in Parlamentul Romaniei si face un apel catre colegii sai din forul legislativ, indiferent de culoarea lor politica, solicitandu-le sa se mentina in limitele unui discurs public civilizat si sa se angajeze doar in dispute politice axate pe argumente si idei, fara derapaje de limbaj.

Intr-un comunicat dat publicitatii, Varga le cere tuturor parlamentarilor  „sa inceteze cu ironiile ieftine, cu nepermisele atacuri la persoana” si in general, cu tot ceea ce inseamna „comportament indecent si agresiv”: ”Vorbele aruncate fara responsabilitate, intr-un limbaj de mahala, transforma in maidan Parlamentului Romaniei, o institutie care ar trebui sa fie dominata de eleganta și responsabilitate. Ce poti sa crezi despre un politician care sustine in fata camerelor de filmat ca PSD este singurul partid format din oameni normali sau despre huiduielile proferate in plenul Parlamentului in timpul discursului sustinut de un presedinte al Romaniei? Acest tip de manifestare agresiva in public se propaga tot mai mult, ca o epidemie printre organismele cu imunitate scazuta, nevaccinate cu cei sapte ani de acasa. Si, din pacate, constatam ca nu doar unii sufera de lipsa de educatie, ci ne confruntam cu o boala extinsa pe tot spectrul esichierului politic!

Sa nu ne mai mire ca increderea romanilor in politicieni este din ce in ce mai scazuta, cat timp exista senatori sau deputati care confunda tribuna parlamentara cu maidanul! Sa nu ne mire lipsa de toleranta care devine tot mai acuta la nivelul societatii, cand sunt politicieni  convinsi ca urletele si jignirile pot inlocui argumentele, ca prostul gust, agresivitatea sau gesturile obscene conving sau pun la punct un adversar. Acestea sunt palme la adresa romanilor, la adresa educatiei, la adresa tuturor celor care cred in bunul simt dat de cei sapte ani de acasa!”.

Deputatul brailean se intreaba, retoric, „cum ar privi, astazi, Bratienii, Iuliu Maniu, Vasile Goldis sau Ion Agarbiceanu manifestarile unora dintre parlamentari: ”Personal, consider ca tine de noi, de maturitatea si de educatia noastra, sa sanctionam acest tip de comportament, fie ca vorbim despre colegi de partid sau despre parlamentari din alte formatiuni politice. Daca nu luam nicio atitudine, daca stam impasibili, inseamna ca ne place si suntem de acord. Giram. Devenim complici. Eu, personal, refuz sa fiu complice la modul in care tribuna Parlamentului Romaniei se transforma in maidan. Refuz sa cred ca eleganta si bunul simt nu-si mai pot gasi locul in Parlamentul Romaniei!”.