IN SFARSIT, S-A APROBAT BUGETUL JUDETULUI BRAILA PE ANUL 2019

Consilierii braileni au aprobat ieri bugetul propriu de venituri si cheltuieli al judetului pe anul 2019. Bugetul aprobat prevede cheltuieli in valoare totala de 376.273.000 lei, din care 165.536.000 lei cheltuieli de de functionare si 210.737.000 lei cheltuieli de dezvoltare. Si pentru ca presedintele CJ, Iulian Chiriac, a anuntat ca anul acesta va acorda o atentie speciala Sanatatii, mentionam ca la acest capitol, bugetul pe anul in curs are prevazuta o suma de 30.155.000 lei, din care 30.000.000 lei sunt destinati Spitalul Judetean (pentru medicamente, materiale sanitare, utilitati, dezinfectanti, obiecte de inventar, etc).

Spre deosebire de anii trecuti, de aceasta data, alesii liberalii au votat “pentru”, iar presedintele PNL, consilierul judetean Alexandru Danaila, a explicat de ce s-a luat aceasta decizie: in anii anteriori, majoritatea nu a tinut cont de propunerile PNL, pe cand anul acesta o parte dintre sugestiile liberalilor au fost incluse in proiectul de buget.

In acest an ne-am hotarat sa propunem alocarea unor sume mai mari pentru proiectele care se vor derula in judet in parteneriat cu primariile, pentru ca in anii trecuti am avut mai multe proiecte de hotarare, mai multe investitii pe care am vrut sa le propunem si nu s-a votat, nu au fost incluse in buget. Anul acesta bugetul a fost aprobat foarte tarziu, primariile au deja probleme cu investitiile aflate in derulare sau pe care vor sa le porneasca din nou. Noi anul asta vom fi de acord cu bugetul doar pentru ca s-a tinut cont de o parte dintre propunerile pe care le-am avut. Vom vota bugetul, ramanand ca unele chestiuni sa poata fi reglate pe parcurs, la rectificarile bugetare.

Bugetul Consiliului Judetean anul acesta tine cont de o mica parte din problemele pe care le are Spitalul Judetean – chestiune care ar fi trebuit tratata si in anii trecuti cu acelasi interes si cu aceleasi sume de bani, poate –  dar, intr-un final, este important sa stim ca banii vor ajunge la Spitalul Judetean. Iar pe partea de investitii anul asta propunerile noastre se leaga de investitii in colaborare cu primariile din judet”, a spus Danaila.