IORDACHE: COPIILOR SUB 18 ANI NU AR TREBUI SA LI SE PERMITA SA ASISTE LA CURSELE DE MASINI DE PE AERODROMUL IANCA

Copiilor si tinerilor sub 18 ani nu ar trebui sa li se permita sa participe, ca spectatori, la cursele de masini care au loc pe aerodromul de la Ianca – este opinia consilierului judetean Stefan Catalin Iordache (PND). El a facut acest comentariu in cea mai recenta sedinta CJ Braila, cand se discuta despre organizarea pe aerodrom a unor evenimente sportive auto de tip “Accelerare pe 402 metri”, in cadrul Campionatului “Drag Racing Events”.

Mai exact, Iordache a cerut ca in contractul incheiat de CJ Braila – care administreaza aerodromul amintit –  cu Asociatia Clubul Sportiv “Drag Racing Events”, sa se stipuleze in mod expres ca persoanele sub 18 ani nu au voie sa participe la aceste curse: “Pe viitor, as vrea ca atunci cand discutati cu acei domni de la asociatie, sa treceti in contractul dintre CJ si asociatia respectiva ca la acel eveniment nu pot participa  persoane sub 18 ani. Stiti la fel de mine ca si mine ca copiii care vad astfel de curse sunt tentati dupa aceea sa repete ceea ce vad acolo”.

Presedintele CJ, Iulian Chiriac (PSD) a inteles initial ca PND-istul se refera la faptul ca persoanele sub 18 ani nu ar trebui sa participe in competitia propriu-zisa si a raspuns: “Exista in regulament  o prevedere care spune ca nu au voia sa participe persoane sub 18 ani”.

Iordache a precizat insa ca se refera la faptul ca acei copii si tineri nu ar trebui sa participe nici ca spectatori: “Copiii sub 18 ani nu ar trebui sa participe la eveniment, nu ar trebui sa ia contact cu astfel de lucruri care se adreseaza, in opinia mea, exclusiv adultilor”.

Solicitarea lui Iordache nu a fost supusa votului, deci a ramas la stadiul de opinie personala.