IORDACHE: PENTRU CE CHELTUIESTE HC DUNAREA ANUL ASTA 50 DE MILIARDE DE LEI DIN BANI PUBLICI? CA SA MAI LUATI PSD-ISTII UN VOT IN PLUS LA EUROPARLAMENTARE?

“Un buget de 50 de miliarde lei (lei vechi – n.r.) pentru HC Dunarea Braila, care se lupta sa nu retrogradeze, in conditiile in care echipa de pe locul I din clasament cheltuieste aceeasi suma?!” – este nedumerirea consilierului judetean Stefan Catalin Iordache (PND), care  este de parere ca anul acesta se aloca sume exagerate din banii publici (de la CJ si de la Primaria municipiului), pentru finantarea clubului sportiv amintit. Iordache banuieste ca, de fapt, social-democratii incearca sa-si faca anul acesta campanie electorala folosindu-se de clubul de handbal si de aceea sunt atat de generosi cu banii publici.

Consilierii au discutat astazi, in sedinta extraordinara a CJ, proiectul de hotarare cu privire la finantarea HC Dunarea pe anul in curs, iar in acest context, Iordache a declarat: “HC Dunarea Braila, conform acestui proiect de hotarare, primeste suma de 50 de miliarde de lei vechi. Este aceeasi suma pe care o cheltuieste echipa aflata pe primul loc in campionat, nu pe ultimul loc in campionat, domnule presedinte!

Dvs, practic, nu faceti decat sa sponsorizati incompetenta. Vorbiti aici despre <<contributii>>, dar e vorba despre cotizatii, ca este o diferenta pe care n-o intelegeti, ca n-aveti cum, sunteti limitat intelectual, asta e adevarat… (referire la presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac, PSD – n.r.)

In procesul verbal al AGA de la HC Dunarea se spune asa: <<pentru realizarea obiectivelor>>, dar nu se spune nicaieri in aceasta hotarare care dracu sunt obiectivele. Adica pentru realizarea a ce se cheltuiesc 50 de miliarde de lei din bani publici? Ca sa ce? Sa mai luati in vot in plus la europarlamentare sau ce doriti de fapt?

Deci nu inteleg: vorbiti despre obiective, dar nu precizati obiectivele, dati cel mai mare buget pe care l-a avut echipa asta de la infiintare si pana acum, desi este la retrogradare, cheltuiti bani cu furnituri de birou…

Domnul Caranica (Marius Caranica, presedintele HC Dunarea, PSD – n.r.) propune aici o contributie – care inteleg de fapt ca e o cotizatie – de 30 miliarde lei vechi pentru CJ (suma alocata clubului din bugetul CJ – n.r.), de 12 miliarde pentru Primaria municipiului si mai sunt 8 miliarde pe care domnul Caranica spune ca le face din venituri proprii. Bravo lui! Deci aveti 50 de miliarde lei vechi pentru o echipa care ce face acum? Se bate la retrogradare? Sunt curios, daca era pe locul II cat ii dadeati? 100 de miliarde, 200 de miliarde?”.

Proiectul de hotarare amintit a fost aprobat cu majoritate de voturi.