IORDACHE (PND): CAND HC DUNAREA ERA PE LOCUL II DADEAM 5.000 DE LEI PENTRU PROTOCOL, PROMOVARE, MARKETING; ACUM, CAND E IN COADA CLASAMENTULUI, DAM 50.000 LEI

Circ, jigniri, replici acide aruncate dintr-o parte in alta a salii si in sedinta extraordinara a CJ Braila desfasurata in aceasta dupa-amiaza. Spiritele s-au incins atunci cand s-a discutat proiectul de hotarare care viza “aprobarea contributiei CJ la dezvoltarea activitatii sportive a Handbal Club Dunarea Braila” – cu alte cuvinte, finantarea clubului sportiv amintit pe anul in curs.

Consilierul judetean Stefan Catalin Iordache (PND) s-a aratat nemultumit de faptul ca au crescut de pana la 10 ori sumele alocate pentru diverse cheltuieli (cum ar fi prime, protocol, marketing, arbitraj) comparativ cu anii trecuti, in ciuda faptului ca la ora actuala, clubul de handbal a ajuns la coada clasamentului: ”Prima modificare este cu <<cheltuieli cu prime conform contractului de activitate sportive si colaboratori>>, care este 1,8 miliarde lei vechi. Cand echipa este la baraj, mai are putin si nu mai e in prima liga, dam 2 miliarde de lei prime. Cand era pe locul II in clasament dadeam doar 25.000 lei prime. Adica ce sa inteleg, ca dvs ce faceti acum, ne bucuram ca suntem pe ultimul loc si le dam prime mai mari, da?

Dupa aceea, <<cheltuieli cu bunuri de inventar si mijloace fixe>> – in anii trecuti erau 5.000 de lei, cand eram pe locul II; acum sunt 40.000 lei. De 8 ori mai mult. Foarte interesant; deci dvs incercati sa premiati insuccesul sau incompetenta.

<<Cheltuieli de protocol, prezentare, promovare si marketing>> – cand echipa era pe locul II cheltuiam 5.000 lei/an, iar cand echipa este la retrogradare cheltuim 50.000 lei/an. Mi se pare normal, presupun ca atunci cand jucam prost sa cheltuim mai mult cu marketingul si cu protocolul, da?

<<Cheltuieli cu furnituri de birou>> – 5.000 lei. In acelasi timp, <<cheltuieli cu rechizite, consumabile, materiale si servicii cu caracter functional>> – 30.000 lei. Adica imi explicati si mie care e diferenta?

Dupa aceea aveti <<cheltuieli cu arbitrajele si organizarea de jocuri>> – 1 miliard lei vechi.

Domnule presedinte, dvs stiti foarte bine ca echipa in acest moment se confrunta cu o problema foarte grava, iar gurile rele spun urmatorul lucru: ca noi incercam sa cumparam cat mai multe meciuri. Probabil ca banii astia pe care-i puneti dvs sunt pentru arbitri, ca sa cumparam meciuri… Nu, nu mai radeti, ca radeti ca o baba proasta!”.

“Va rog, spuneti, ca si asa rezolvam problemele astea noi doi in instanta! Vad ca ati luat-o personal… Va ascult!”, a replicat presedintele CJ, Iulian Chiriac (PSD).

La acest moment a intervenit liberalul Ovidiu Nechita: “Iarasi incepeti cu problemele dvs personale? Domnule presedinte, cu tot respectul, noi am venit aici ca sa discutam pe ordinea de zi!”.

“Domnule consilier, m-a jignit, m-a facut baba proasta! Va rog frumos luati loc!”

“Mergeti in instanta, domnule presedinte; e parerea lui! Dar nu ne suneti noua, ca noi nu am venit aici sa vedem circ! Domnule presedinte, eu nu-mi pierd din timpul meu liber sa ascult de fiecare data problemele dvs personale!”

“Dar nu sunt ale mele, sunt ale domnului Iordache!”

“Domnule presedinte, nu mai dati curs! Eu am venit sa discut aici de 4 proiecte! Stapaniti-va!”, a mai spus Nechita, in timp ce mai multi consilieri PSD protestau.

Ca urmare a votului majoritatii consilierilor, a fost aprobata finantarea HC Dunarea, inclusiv sumele amintite mai sus.