IORDACHE S-A DECIS SA CANDIDEZE SI IN 2020: LA BRAILA EXISTA O MAJORITATE CARE N-A MERS LA VOT IN TRECUT, DAR CARE POATE CASTIGA ALEGERILE LOCALE

Dupa ce a declarat in mai multe randuri ca nu intentioneaza sa candideze pentru un nou mandat, mai nou, consilierul judetean brailean Stefan Catalin Iordache (PND) s-a razgandit. Si daca pana acum el motiva decizia de a nu mai candida prin faptul ca este scarbit de ceea ce se intampla in administratia locala, mai nou, aceeasi senzatie neplacuta reprezinta motivul pentru care PND-istul a decis sa candideze ca independent la alegerile locale din 2020.

Iordache sustine ca daca se ia in calcul procentul mare al celor care nu se prezinta la vot – la alegerile locale din 2016, prezenta la vot inregistrata la nivelul judetului Braila a fost de 46,7% -, este clar ca la nivel local exista o “majoritate tacuta”,  care daca s-ar mobiliza si si-ar gasi unul sau mai multi candidati care sa o reprezinte, ar putea schimba modul in care este administrat judetul si municipiul.
Consilierul PND se ofera sa-i reprezinte pe cei care pana acum n-au mers la vot si face apel la mobilizarea a tuturor persoanelor si ONG-urilor care pana acum au actionat pe cont propriu, pentru a schimba ceva in bine in Braila, pentru ca impreuna, sa schimbe substantial situatia. Iordache precizeaza ca daca se vor gasi alti candidati care au mai multe sanse ca el sa obtina votul acelei „majoritati tacute”, este gata sa se dea la o parte si sa-i sustina si el pe acei oameni: “As vrea ca atunci cand candidez, lumea sa stie ca sunt doar eu, nu sunt afiliat niciunui partid. Nimeni nu mai vrea sa apartina unui partid care, la un moment dat – si mai devreme sau mai tarziu, se intampla lucrul asta – isi va impune pozitia prin statut, prin diverse metode, indiferent de ceea ce cred cei care sunt alesi de oameni. Asta este motivul pentru care eu cred ca cel mai bine este sa candidez independent, ca poti sa sustii personal anumite proiecte si sa fii direct raspunzator pentru ceea ce faci.

De exemplu, am apreciat extraordinar faptul ca domnul Costel Patrascan  s-a dus si a plantat niste pomisori, ca un ONG – regret ca nu imi amintesc numele – s-a dus si a curatat faleza, etc. Domnule, daca, separat, fiecare persoana publica sau ONG in parte,  putem face chestia asta, inseamna ca impreuna putem face mai mult pentru Braila. Si eu chiar vreau sa fac ceva, sa schimb ceva. Numarul de PSD-isti care populeaza acest judet trebuie sa scada.

Mi s-a reprosat in dese randuri ca vorbesc foarte urat cu  cei din conducerea CJ. Pai orice om normal care ar merge acolo si ar auzi asemenea propuneri, ar fi vreodata de acord, ar vota pentru asa ceva?

Eu cred ca ar trebui sa aratam ca exista in Braila o majoritate tacuta, care poate orice – lucru pe care nimeni nu il ia in seama, pentru ca toti spun <<lasa-i pe-aia, ca ei stau acasa la alegeri!>>. Este de nepermis ca o majoritate uriasa, care se poate manifesta oricand in judetul Braila, sa fie redusa la tacere prin faptul ca nu participa la alegeri, neavand candidatii care sa o reprezinte! Si nu spun ca trebuie sa fiu eu acela care sa candideze, neaparat. Eu practic ii invit pe toti cei care fac parte din aceasta majoritate, sa se implice si electoral – nu doar prin actiuni civice, de voluntariat – in viata acestui oras. Si scuzati-ma, aceasta majoritate poate castiga alegerile oricand! Eu ii invit pe toti cei care fac parte din aceasta majoritate sa se gandeasca si sa aiba un reprezentant – sau mai multi – la alegerile locale din 2020.

Si inca o data, nu spun neaparat ca trebuie sa fiu eu unul dintre acesti reprezentanti. Daca maine vine cineva care este mai pregatit, mai bine pozitionat, mai bine documentat in ceea ce se intampla la nivel local, cu mare drag l-as sustine. Consider ca este o idee de luat in seama, in conditiile in care opozitia face pasi bajbaiti – si nu ma refer la PNL, care face o opozitie evidenta, ci ma refer la ceilalti, care se prezinta ca fiind in opozitie, dar nu sunt in opozitie la modul real”.