IORDACHE, SPRE CHIRIAC: “EU AM ZIS CA SUNTETI NESIMTIT, DAR AM GRESIT SI VA ROG FRUMOS SA MA SCUZATI. SUNTETI DE-A DREPTUL PROST”

Sumele alocate de CJ Braila catre HC Dunarea au crescut pentru ca performanta trebuie platita; conducerea clubului a facut performanta si cu bani putini, iar acum o sa-i dam bani mai multi; se va face o verificare foarte atenta a modului in care vor fi cheltuite fondurile alocate de CJ clubului de handbal –  este ceea ce spune presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), in legatura cu finantarea generoasa pe care o acorda in acest an Consiliul Judetean clubului sportiv amintit.

Discutiile legate de acest subiect au infierbantat spiritele in sedinta de astazi a CJ, cand PND-istul Stefan Catalin Iordache s-a aratat nemultumit de faptul ca au crescut substantial sumele alocate premierilor, protocolului si promovarii, arbitrajului, dar si altor capitole, in conditiile in care HC Dunarea se lupta ca sa nu retrogradeze. Iordache a comentat ca bugetul de 50 de miliarde lei vechi, propus de clubul HC Dunarea pentru anul 2019, este foarte mare – mai exact, potrivit consilierului PND, este egal cu suma cheltuita de echipa care ocupa locul I in clasament.

Iulian Chiriac a explicat ca “suma respectiva este pe an fiscal. Sunt doua echipe: echipa de divizie si echipa de senioare. Acest campionat se termina in mai. Clubul de fotbal a facut achizitii de jucatoare foarte bune, care vor avea alte salarii. Automat, din momentul in care va incepe urmatorul campionat vor fi si prime, pentru rezultate. Noi vorbim de doua campionate aici, pe aceasta suma. Nu dam prime la jucatoarele care nu fac performanta.

Toate sumele prinse in buget vor fi decontate catre CJ si vor fi luate cu boldul, chiar si auditate, deci nu va fi o problema in ceea ce priveste cheltuirea unor sume fara justificare. In fiecare an clubul va face si un audit extern, ca sa vedem cum cheltuim acesti bani. Deci nu platim lipsa de performanta. Si eu va spun: performanta se face si cu bani, da? Domnul Caranica (Marius Caranica, PSD – n.r.), presedintele clubului, a facut performanta si cu mai putini bani si pentru ca lucrurile au luat-o in directia asta si toata lumea plateste performanta, trebuie sa avem bani ca sa facem performanta”.

Chiriac a mai spus ca lucrurile ar merge mult mai bine la HC Dunarea daca unii consilieri (aluzie la Stefan Catalin Iordache) “ar lasa si echipa sa se desfasoare si conducerea clubului si antrenorul sa-si faca treaba, nu l-ar mai porcai de fiecare data.

Sunt unii oameni din aceasta sala care vor raul acestui club. Nu este nici clubul meu, nici al unui partid, este al brailenilor. Unul dintre acesti oameni (care vor raul clubului – n.r.) este domnul Stefan Catalin Iordache. Si va spun in felul urmator; mi-a facut plangere penala; s-a clasat dosarul. De aceea, in calitate de presedinte al CJ ii voi face plangere penala pentru denunt calomnios”.

Pe de alta parte, seful judetului l-a intrebat azi pe Iordache ce sume a primit de la autoritatile publice locale din anul 2012 si pana in prezent, prin firma pe care o detine.

PND-istul a raspuns: “Domnule presedinte, dvs dovediti acum… eu am zis ca sunteti nesimtit, dar am gresit si va rog frumos sa ma scuzati. Sunteti de-a dreptul prost. Si va spun exact si de ce: am semnat o declaratie de interese in care gasiti toate contractele mele care sunt cu statul. Sa stiti ca sunt mai putine decat ale familiei dvs cu statul. Mai putine si mai putin banoase”.

“Da? Deci familia mea a luat bani de la stat, nu?”

“Are contracte cu statul!”

“Nu, a luat bani de la stat? Una e sa iei si una sa dai, domnule consilier!”

“Nu-mi rastalmaciti vorbele, ca nu e cazul sa intindem aceasta peltea pe care dvs o faceti acum dintr-o dorinta de-asta de campanie electorala precoce, ca sa zic asa”.

Si pentru ca unii dintre alesii PSD comentau, nemultumiti de directia pe care o luase discuta, liberalul Nechita a intervenit: “Domnule presedinte, nici colegii dvs nu mai suporta barfa la pupitru, acolo!”, ceea ce a generat noi replici indignate dinspre tabara PSD.

Precizam ca din suma de 50 miliarde lei vechi, care reprezinta bugetul total al HC Dunarea, finantarea de la CJ este de 30 miliarde lei vechi.