IORDACHE: TUDOSE ERA PREMIER PSD CAND S-A SEMNAT CONTRACTUL PENTRU PODUL PESTE DUNARE. DACA NU ERA GUVERNUL PSD, AR FI PUTUT SA SEMNEZE EL CONTRACTUL ASTA?

Consilierul judetean Stefan Catalin Iordache (PND) declara ca in conditiile in care “partidul sau de minusculi” nu participa la alegerile europarlamentare cu candidati proprii, ii indeamna pe alegatorii braileni sa voteze cu opozitia (indiferent ce partid din opozitie prefera cetatenii) sau, daca simpatizeaza PSD, sa stea acasa.

Iordache mai spune ca in opinia sa, Pro Romania nu reprezinta opozitia, ci este evident ca la Braila, Pro Romania si PSD se ajuta reciproc. PND-istul spune ca se vede ca primarii PSD semneaza declaratii de sustinere pentru candidatul Mihai Tudose (Pro Romania), iar conducerea PSD nu ia niciun fel de masuri, iar pe de alta parte, Tudose candideaza vorbind despre “podul catre Europa”, aluzie la faptul ca in mandatul sau de premier s-a semnat contractul pentru constructia podului peste Dunare, insa uita sa aminteasca de faptul ca PSD l-a pus premier, iar Guvernul pe care il conducerea era unul al PSD: “Vad ca in politica braileana cei de la PSD nu sunt cu Pro Romania, dar sunt cu Pro Romania, iar cei de la Pro Romania spun ca nu au nicio treaba cu PSD, dar au foarte multa treaba cu PSD. Ca nu se trezeste nimeni dimineata si se gandeste ca el e cu Mihai Tudose si semneaza o declaratie de sustinere, cum au facut acei primari PSD… Este evident ca Mihai Tudose i-a ajutat pe acei oameni cu ce a putut de-a lungul timpului, ceea ce mi se pare normal si era  si legal. Faptul ca cei din conducerea PSD Braila considera asta un lucru amuzant – ca eu asta deduc, din ce face conducerea PSD, adica nimic – mi se pare o prostie. Este evident ca cei de la PSD Braila nu mai au niciun fel de control.

Cum eu si partidul meu de minusculi nu participam la alegerile europarlamentare si cum sefa mea de partid a zis ca putem sustine pe oricine, eu cred ca cel mai bine ar fi ca brailenii care nu voteaza opozitia – oricare ar fi ea – sa nu mearga la vot. Ar fi un gest normal, de bun simt din partea celor care de atatia ani ne-au dus in groapa asta. De aceea i-as ruga pe sustinatorii PSD sa stea locului macar o zi. Eu ii indemn pe braileni sa voteze opozitia, oricare ar fi ea”.

Iordache a precizat insa ca atunci cand spune “opozitia” nu se refera la Pro Romania: “N-am nimic cu  Pro Romania, este fostul meu bun prieten Mihai Tudose acolo, sunt o multime de oameni care au plecat de la PSD. Eu cred ca, de exemplu, acea reclama electorala a Pro Romania, <<podul spre Europa>> nu este prea inspirata, pentru domnul Mihai Tudose a fost un prim ministru PSD si totul s-a petrecut sub guvernarea PSD, cand s-a semnat contractul. Acum sa ma ierte Mihai Tudose, dar daca nu era PSD si Guvernul PSD, ar fi putut vreodata sa semneze contractul asta?”.