MINISTRUL BREAZ: MI-AM DAT ACORDUL VERBAL PENTRU CA MINISTERUL CULTURII SA DEVINA PARTENER AL TEATRULUI “MARIA FILOTTI”, LA FESTIVALUL “ZILE SI NOPTI DE TEATRU LA BRAILA”

Promisiuni ministeriale legate de finantarea proiectului de reabilitare a cladirii fostului CEC, a Casei Memoriale Perpessicius si de intrarea Ministerului Culturii intr-un parteneriat cu Teatrul „Maria Filotti”, pentru Festivalul “Zile si nopti de teatru la Braila”. Ministrul Culturii, Valer Daniel Breaz – care s-a aflat astazi pentru cateva ore in Braila -, a spus “Da” la mai toate solicitarile ce i-au adresate astazi de catre primarul municipiului, Marian Dragomir si presedintele CJ, Iulian Chiriac. Valer Daniel Breaz a vizitat cateva institutii culturale brailene si s-a intalnit cu sefii administratiei locale si cu cativa lideri PSD.

In ceea ce priveste solicitarea legata de finantarea de catre Ministerul Culturii a proiectului de reabilitare a cladirii fostului CEC, Breaz a declarat: “Cu siguranta exista sanse sa se primeasca finantare. Ministerul Culturii are in vedere tot ceea ce inseamna cladire de patrimoniu. Din punct de vedere logistic, din punct de vedere al experientei profesionistilor si a comisiei din minister, putem sa ajutam acolo unde este necesar pentru intocmirea unui proiect si bineinteles, si din punct de vedere financiar”.

Breaz s-a aratat la fel de optimist si in ceea ce priveste posibilitatea de finantare a proiectului de reabilitare a Casei Memoriale Perpessicius: “Sunt aceste obiective – si vorbesc global, la nivel de tara -, iar unele dintre ele se gasesc in posesia autoritatilor locale, fie ca este o primarie sau un consiliu judetean. Dansii sunt cei care trebuie sa ne solicite finantare din acest punct de vedere. Asteptam proiectele si ii sprijinim si din punct de vedere logistic, pentru a putea sa intocmeasca proiectele respective cat mai rapid si cu siguranta o sa le finantam”.

De asemenea, Valer Daniel Breaz a declarat ca personal, este de acord ca Ministerul Culturii sa devina partener al Teatrului „Maria Filotti” la Festivalul “Zile si nopti de teatru la Braila”: “Daca ni se solicita, da. Este la latitudinea celor doua institutii, se stabilesc anumiti termeni si conditii vizavi de colaborarea pentru sprijinirea unei anumite manifestari. Domnul director al Teatrului <<Maria Filotti>> a avut acordul meu verbal, astept sa transpunem si in scris”.