MINISTRUL CUC, DESPRE PROIECTUL DRUMULUI EXPRES BRAILA-BUZAU: VORBIM DE UN DRUM NOU, NU DE MODERNIZAREA CELUI EXISTENT

“Noi am terminat documentatia pentru podul peste Dunare de la Braila, o trimitem din nou la Comisia Europeana in maxim 3 saptamani si asteptam sa vedem punctul lor de vedere” – este declaratia facuta astazi la Braila de ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, in legatura cu stadiul demersurilor pentru obtinerea finantarii europene pentru constructia podului amintit. Cuc a mai spus ca in functie de raspunsul ce va veni de la Comisia Europeana se va vedea daca exista „blocaje reale” in ceea ce priveste finantarea acestui obiectiv din fonduri europene sau sunt “blocaje artificiale”: “Cu siguranta va vom informa – si aici ramane la latitudinea fiecaruia sa decida dupa buna lui constiinta daca intr-adevar exista anumite blocaje si sunt blocaje artificial create de anumite persoane sau sunt blocaje reale. Eu cred ca toti vrem ca acest obiectiv sa se finalizeze. Si el se va finaliza, indiferent de situatie. Nu este tarziu pentru cererea de finantare”.

Razvan Cuc a verificat astazi la fata locului stadiul lucrarilor la podul suspendat peste Dunare si s-a declarat multumit de acestea.

Cat despre faptul ca de mai bine de 10 ani se tot fac promisiuni in legatura cu finantarea proiectului drumului expres Braila-Buzau, dar pana acum nu s-a intamplat nimic concret, Cuc a comentat: “Noi acum incercam sa absorbim cat mai multe fonduri europene, pentru asta ne batem. Cred ca pentru aceste proiecte mari trebuie sa mergem pe fonduri europene si tocmai de-asta am pornit – conform indicatiilor primite de cei de la Comisia Europeana – proiecte, inclusiv cel privind drumul expres Buzau-Braila, pentru care a fost lansata procedura de elaborare a studiului de fezabilitate plus proiect tehnic. Deci vorbim de un obiectiv nou, nu mergem pe modernizarea unui drum existent si largirea lui la 4 benzi; vorbim de un proiect nou, unde trebuie sa identificam practic coridorul, sa facem indicatorii tehnico-economici, sa facem studiile geotehnice, astfel incat sa ne dea valoarea investiei”.