MINISTRUL CUC: FOSTUL PREMIER TUDOSE MI-A SPUS “DACA SCOTI LA LICITATIE PODUL DE LA BRAILA ESTI PRIETENUL MEU CEL MAI BUN!”. EU AM SCOS PODUL, DAR CU PRIETENIA S-A VAZUT…

PSD-istii sunt romani adevarati, iar fostul premier Mihai Tudose (fost PSD, actual Pro Romania) si comisarul european Corina Cretu (fosta PSD, acum Pro Romania) nu prea sunt romani adevarati. Cam asta a spus astazi ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, care a venit la Braila pentru a verifica la fata locului  stadiul lucrarilor la obiectivul de investitii “Pod suspendat peste Dunare“.
Cuc si-a adus aminte de vremea cand premierul Tudose ii promitea prietenie vesnica, daca el, in calitate de ministrul Transporturilor, ar fi demarat licitatia pentru proiectul podului peste Dunare si apoi, de modul prea putin prietenos in care s-a sfarsit relatia lor (Cuc a demisionat din Guvernul Tudose, dupa ce premierul l-a criticat in mai multe randuri si a avut intentia sa-l schimbe din functie).

Intrebat despre stadiul in care se afla proiectele privind drumurile expres care vor face legatura cu podul, Cuc a declarat: “Am lansat deja documentatia pentru studiu de fezabilitate si proiect tehnic – deci sa mergem intr-un pachet mult mai rapid – pentru drumul expres Braila-Tulcea, drumul expres Buzau-Braila, drumul expres Focsani-Braila-Galati. Termenul de depunere a ofertelor este 6.05.2019, pentru elaborarea studiului de fezabilitate si a proiectului tehnic. Pentru sectiunea de drum dintre Galati si Braila dam drumul la proiectare si executie undeva la jumatatea acestui an. Deci practic conexiunile din drumul expres la podul peste Dunare se vor face”.

Intrebat de ce s-a intarziat cu depunerea cererii de finantare din fonduri europene a proiectului podului de la Braila, ministrul a adus vorba despre Mihai Tudose si apoi, de Corina Cretu: “Guvernul PSD in 2017, inca de cand eram ministru al Transporturilor, si-a asumat scoaterea la licitatie – si vorbesc pe proiectare si executie – a podului de Braila. Am avut o discutie cu fostul prim ministru Tudose, care mi-a spus la vremea aia <<Razvane, daca scoti la licitatie podul de la Braila esti prietenul meu cel mai bun!>>. Eu am scos podul de la Braila, prietenia a ramas de vazut cum a decurs mai departe…

Podul s-a scos in aprilie, in luna iulie s-au depus ofertele, in octombrie aveam deja evaluata oferta si in ianuarie am vazut ca altii semnau contractul, fara sa mai mentioneze toate eforturile care s-au facut pana in acel moment, ca sa ajungem in punctul acela cu podul”.

Cuc a precizat ca au existat observatii cu privire la faptul ca nu ar exista un trafic care sa justifice finantarea europeana pentru unele obiective din Romania, inclusiv pentru podul de la Braila: “Eu in momentul acela le-am spus celor care emiteau asemenea opinii ca o sa iau o masina sa-i duc fizic sa vada ce inseamna grad de incarcare al obiectivelor si dupa aceea sa se mai pronunte ca nu avem traficul. Bineinteles ca au refuzat si a trebuit sa le demonstrez prin hartii ca avem dreptate. Acelasi lucru se va intampla si cu podul de la Braila. Finantarea nu este o problema pentru podul de la Braila, finantarea se va asigura fie din fonduri europene, fie de la bugetul de stat.

Cei de la Comisia Europeana trebuie sa inteleaga si sa nu ne mai ceara o mie de lamuriri vizavi de incarcarea acestui obiectiv. Asta este problema, de fapt, care s-a adus in discutie. Ati avut premier de la Braila care putea, la un moment dat, sa rezolve aceste probleme, un premier care are o legatura buna cu doamna Corina Cretu”.

Ministrul Transporturilor a fost insotit pe santier, printre altii, de presedintele PSD Braila, senatorul Ion Rotaru, prefectul George Adrian Paladi, presedintele CJ, Iulian Chiriac, primarul Marian Dragomir si deputatul Nicu Nita.