MINISTRUL CULTURII, VALER DANIEL BREAZ, A VAZUT AZI CU OCHII SAI CUM ARATA FOSTA CLADIRE CEC BRAILA – O BIJUTERIE ARHITECTONICA AJUNSA O RUINA

Ministrul Culturii, Valer Daniel Breaz, s-a aflat astazi pentru cateva ore la Braila, unde a vizitat Teatrul “Maria Filotti”, Centrul de Creatie, Galeriile de Arta si si Muzeul “Carol I”. Breaz a fost insotit pe toata durata vizitei de presedintele PSD Braila, senatorul Ion Rotaru, presedintele CJ, Iulian Chiriac, primarul municipiului, Marian Dragomir, deputatul Nicu Nita, precum si de cei doi viceprimari al municipiului.

In contextul in care Primaria a depus la Ministerul Culturii un proiect pentru a obtine finantare in vederea reabilitarii fostei cladiri CEC de pe strada Mihai Eminescu, ministrul a fost condus la fata locului, pentru a se convinge cu ochii sai in legatura cu starea deplorabila in care se afla imobilul respectiv.

Primarul Marian Dragomir a declarat: “Primaria Braila a fost anul trecut implicata in evenimente la care partenerul nostru a fost Ministerul Culturii  si s-au concretizat in reabilitarea statuii Ecaterinei Teodoroiu si de asemenea, ne-a sprijinit pentru realizarea Concursului Hariclea Darclee, un concurs si un festival de talie internationala deosebita. Suntem ferm convinsi ca vom gasi o cale de dialog pentru ca Ministerul Culturii sa devina partenerul nostru la Festivalul <<Zile si nopti de teatru la Braila>>, care de anul acesta va redeveni un festival international.

O sa mai analizam si alte posibilitati pentru a realiza parteneriate, dar principalul lucru la care noi vom face referire in partea a doua acestei vizite este o discutie privind reabilitarea unui monument de o importanta deosebita pentru municipiul Braila – si ma refer la cladirea fostului CEC de pe strada Mihai Eminescu, la care Primaria a depus deja documentatia inca de anul trecut, in vederea includerii acestui obiectiv pe lista celor care vor fi reabilitate in parteneriat cu Ministerul Culturii”.

Edilul sef a mai precizat ca si in acest an pe strada Mihai Eminescu vor fi montate umbrelutele care au colorat peisajul anul trecut si de asemenea, vor fi inmultite evenimentele culturale – si nu numai – organizate in zona amintita.