TUDOSE: EU VORBESC DE 3-4 ORI PE SAPTAMANA CU PRIMARUL DRAGOMIR SI CU PRESEDINTELE CHIRIAC. VORBIM SI CA PRIETENI, DAR SI DIN PUNCT DE VEDERE ADMINISTRATIV

Deputatul Mihai Tudose (Pro Romania, fost PSD) sustine ca are in continuare o relatie buna cu primarul Brailei, Marian Dragomir (PSD) si presedintele Consiliului Judetean, Francisk Chiriac (PSD).

Tudose spune ca daca Dragomir si Chiriac vorbesc frumos despre el este pentru ca intre ei exista un respect reciproc si de asemenea, pentru ca si pe vremea cand a fost prim ministru, dar si ca  parlamentar, i-a ajutat pe cei doi de cate ori a fost posibil si in masura in care a fost posibil: “Nu e vorba de lauda, e vorba de un respect reciproc. I-am ajutat foarte mult cat am fost prim ministru si cat am fost parlamentar si pe domniile lor, dar si pe toti primarii pe care ii are Braila, indiferent de culoarea politica. Va dau un exemplu: luna decembrie, stiti, tot dvs ati spus <<Domnule, Braila a fost defavorizata!>>; asa e, intr-o prima Hotarare de Guvern, din 20 milioane lei, Braila primise 1,8 milioane lei. Pe <<scandalul>> pe care l-am facut atunci, in decembrie – si ala a fost unul dintre ingredientele care au dus la demisia mea din PSD, ca nu consider ca este nevoie sa faci scandal pentru un drept  – pe lista respectiva, cand s-a revenit la normalitate, jumatate dintre unitatile administrative care au primit bani nu erau PSD, ca vorbim despre Braila, despre judet, despre municipiu, despre comune, nu despre apartenenta politica a conducatorilor.

Iar eu va spun ca atat domnul Chiriac, presedintele CJ, cat si primarul Dragomir au facut foarte multe proiecte. Am avut o discutie cu ei si dupa investirea lor, dar si dupa preluarea mandatului, iar eu le-am spus: <<Pot sa ajut Braila pe baza proiectelor. Ce va asigur e ca voi fi corect, ca nu pot sa dau Brailei mai multi bani decat prevede legea, dar banii se dau pe baza de proiecte. Pot sa va asigur ca proiectele voastre vor fi tratate cu seriozitate si corect, nu bagate dedesubt, fiindca in fata sunt puse altele, dupa alte apartenente politico-geografice>>. Si aici este pericolul foarte mare, fiindca inca mai sunt proiecte in derulare, foarte multe dintre proiectele in derulare fiind bazate pe fonduri europene”.

In opinia lui Tudose, ramanerea la guvernare a PSD ar insemna un risc mare de blocare a fondurilor europene pentru Romania, “deci, practic, domnul primar Dragomir va fi pus in situatia in care propriul partid sa-i blocheze proiectele”.

Intrebat daca ii asteapta pe Chiriac si Dragomir la Pro Romania, deputatul a raspuns: “Eu ii astept sa fie niste oameni normali, asa cum i-am cunoscut. Astept sa fie niste oameni normali, care sa stie care este interesul municipiului si al judetului Braila. Sa isi faca treaba acolo unde sunt – si-au facut-o bine pana acum – si sa aiba in vedere care e interesul municipiului si al judetului, acolo unde i-au trimis oamenii”.

Cat despre zvonul ca nu l-ar agrea pe primarul Marian Dragomir, ca persoana, la fel de mult pe cat il agreeaza pe Chiriac, Tudose a comentat ironic: “Nu-l agreez foarte tare, dar nu stiu cand… in zillele fara sot, cand nu vorbesc cu el, fiindca in zilele cu sot… Eu cu domnul primar Dragomir si cu domnul Chiriac cred ca vorbim de 3-4 ori pe saptamana – si ca prieteni, dar si din punct de vedere administrativ, cu ce mai au de facut si cu ce putem sa-i ajutam si eu, si doamna Meirosu (deputatul Emili Meirosu – n.r)”.