TUDOSE: MAI SUNT PRIMARI PSD DIN BRAILA CARE SUSTIN PRO ROMANIA LA ACESTE ALEGERI, DAR NU-I MAI ANUNT; SA CAUTE CEI DIN PSD IN PROPRIA ORGANIZATIE SI SA VADA CATI MAI AU

Deputatul brailean Mihai Tudose (Pro Romania)  nu este deloc mirat de reactiile primarilor din judet pe care i-a prezentat public ca fiind sustinatori ai sai si ai Pro Romania, la alegerile europarlamentare din luna mai. Tudose declara ca este firesc faptul ca acei primari (6 PSD, unul ALDE si unul PNL) au declarat sefilor lor politici ca raman in partidele lor, fiindca daca ei ar spune ca trec la Pro Romania si-ar pierde mandatul. Mai mult, parlamentarul afirma ca a fost dorinta celor 8 primari sa se stie public faptul ca ei il sustin pe Mihai Tudose si Pro Romania si de aceea a si prezentat declaratiile lor de sustinere, cu semnaturile acestora.

Deputatul a mentionat ca toti cei 8 primari pe care i-a anuntat oficial zilele trecute – inclusiv liberalul Costel Capbun, de la Bertesti – l-au asigurat ca vor face campanie electorala pentru el si pentru Pro Romania in localitatile lor: “El e primar PNL, ca nu poate sa nu fie primar PNL, fiindca daca spune ca nu mai e primar PNL isi pierde mandatul, dar el, reprezentantul comunitatii, domnule, sustine chestia asta. Daca cititi declaratia domnului primar Capbun o sa vedeti ca a inceput asa (spunand ca ramane primar PNL – n.r.) si dupa aia, fiind un pic enervat de discutie, a spus <<Da, domnule, ies, imi asum!>> . Ei se vor implica (pentru Pro Romania – n.r.); mie asa mi-au spus. Vedem la vot! Se vor implica; daca cineva a semnat ca sustine Mihai Tudose…”.

Intrebat de ce a tinut sa prezinte public faptul ca niste primari PSD, ALDE sau PNL il sustin pe el, ca si candidat, dar si Pro Romania, ca partid, Mihai Tudose a raspuns: “Fiindca ei au si-au manifestat acest lucru initial – si chiar si acum unii doresc sa o faca public, dar le-am spus <<de-acum nu o mai fac eu, faceti-o voi, cand e cazul, cand simtiti ca e momentul!>>. Fiindca le este foarte greu ca in comunitatile lor sa iasa cu tricou PSD, spunand <<Eu sustin PSD>>, in conditiile in care starea de spirit din localitate nu prea mai e asta. Au spus <<Domnule, eu nu vreau sa fiu gratulat cu toate invectivele pe care le primeste PSD, fiindca eu n-am nicio vina, n-am furat, n-am facut alte nenorociri si-mi doresc alt guvern, un guvern care sa fie aproape de localitati”.

Deputatul a mai spus ca mai sunt si alti primari PSD cu care a purtat si poarta discutii legate de sustinerea Pro Romania si ca urmand exemplul acestora, si alti membri din organizatiile PSD respective s-ar putea orienta catre Pro Romania, insa de acum inainte nu va mai anunta public care sunt acesti primari, pentru ca fostii sai colegi  din PSD se comporta int-un mod jenant, cu amenintari si presiuni la adresa celor care isi arata simpatia pentru Pro Romania. In acest context, Tudose le recomanda celor din conducerea PSD Braila sa-si caute singuri in organizatie si sa descopere cati dintre cei care figureaza in documente ca membri PSD mai sunt cu adevarat sustinatori ai PSD.