TUDOSE: PRIMARII DE LA JIRLAU SI ROMANU SUSTIN PRO ROMANIA. ORGANIZATIA PSD MARASU A TRECUT OFICIAL LA PRO ROMANIA

Pe langa cei 8 primari (6 PSD, unul ALDE si unul PNL) din judetul Braila care si-au declarat zilele trecute sustinerea pentru deputatul Mihai Tudose (Pro Romania) – care candideaza la alegerile europarlamentare -, dar si pentru partidul pe care acesta il reprezinta, inca doi primari vor sa se stie public faptul ca il sustin pe Tudose: primarul de la Jirlau si primarita de la Romanu. Este ceea ce a anuntat astazi  deputatul Pro Romania, care a precizat ca a purtat discutii si cu alti primari si simpli membri PSD, insa de acum inainte nu le va mai da numele acestora, fiindca ei sunt supusi la presiuni si amenintari din partea conducerii PSD Braila. Tudose a explicat ca i-a anuntat public pe cei doi primari care i s-au alaturat recent pentru ca acestia au dorit sa se stie acest lucru.

Pe de alta parte, parlamentarul a comentat: “Mi-a spus un domn primar care si-a manifestat dorinta de a fi si public pro Pro Romania – si v-am prezentat trecerea de partea binelui a unor colegi primari – ca la nivel de PSD a inceput o agitatie foarte mare, au fost convocati, sunati, amenintati, sugerat ca li se taie fondurile, ca isi pierd mandatele si asa mai departe. Evident, niste porcarii, ca nu isi pierd mandatele daca isi anunta sustinerea, ci numai daca se inscriu in alt partid. Cu ceilalti am convenit urmatoarea chestie: ca sa-i protejam psihic pe colegii de la PSD, nu-i mai anunt. I-am anuntat pe cei doi, de la Romanu si de la Jirlau; in rest, sa fie ei linistiti, ca e bine, nu-si mai <<pierde mandatul>> nimeni, nu ii mai ameninta nimeni. O sa aiba PSD o surpriza la alegeri. O s-o facem <<ca sa fie bine, sa nu fie rau>>…”.

Pe de alta parte, Tudose a povestit astazi ”o chestie care pe mine m-a intristat, dar nu ma pot abtine sa nu v-o spun”, legata de faptul ca zeci de fosti colegi de-ai sai din PSD i-au spus ca in perioada in care el a avut o problema de sanatate si a ajuns in spital si acestia i-au transmis pe Facebook mesaje prin care ii urau insanatosire grabnica, au fost certati de persoane din conducerea PSD locala, “fiindca exista o monitorizare foarte stricta la PSD si la PSD Braila despre comportamentul de pe FB si electronic al membrilor PSD. Ca sa vedeti unde a ajuns nebunia si disperarea: sa fie cineva certat ca ii doreste sanatate altcuiva… Stiu cine sunt cei care i-au certat si am spus-o ca sa stie ca stiu. Si sa stie si ca mesajul a fost foarte prost primit de catre membrii PSD carora li s-a reprosat acest lucru”.

De asemenea, Mihai Tudose a afirmat ca a discutat ieri cu mai multi primari si edilul unui oras i-a povestit ca a fost certat de conducerea PSD Braila “pentru ca n-a postat sau distribuit <<realizarile extraordinare>> de pe site-ul PSD, ceea ce mi se pare jenant. Omul acela o facea daca simtea si daca credea in porcariile acelea. Tratandu-le ca pe niste porcarii, evident ca nu le-a distribuit. Sunt certati de la Braila, de la centru <<Domnule, dar tu n-ai distribuit, n-ai pus! Si vezi ca ai 4 membri de acolo care au dat like la Pro Romania, lui Meirosu, Tudose sau lui Ponta!>>.

Efectele sunt exact pe dos si am aici un teanc de adeziuni. Presedintele organizatiei PSD de la Marasu m-a rugat s-o facem publica: organizatia PSD Marasu, 100 de oameni, au trecut la Pro Romania, cu adeziuni cu tot. Adica chiar nu mai suporta…

Ceea ce vreau sa atrag atentia este ca conform legii, inscrierea intr-un alt partid a unui membru duce la demisia automata din fostul partid. Asa ca noi nu suntem obligati – si nici acei membri – sa anuntam PSD ca ei nu mai sunt membri acolo. Sa faca bine conducerea PSD sa si-i caute… La Marasu sunt 100 care s-au apucat de treaba, au facut sediu”.