TUDOSE: ROTARU A FOST “ALES” PRESEDINTE PSD BRAILA IN BIROUL LUI DRAGNEA. AU VRUT SA CANDIDEZE MAI MULTI, DAR DRAGNEA A ZIS “NU. TU ESTI PRESEDINTE!”

Deputatul Mihai Tudose (Pro Romania) declara ca nu intelege la ce gen de nostalgie s-a referit fostul sau coleg de partid, presedintele PSD Braila, Ion Rotaru, atunci cand a comentat faptul ca unii dintre primarii PSD din judet si-au declarat sustinerea pentru candidatura lui Tudose la alegerile europarlamentare. Deputatul a fost intrebat astazi ce parere are despre comentariile lui Rotaru, care a spus, referitor la sustinerea candidaturii lui Tudose de catre unii dintre primarii PSD: „Banuiesc ca ruperea unui mariaj politic le trezeste reflexul de familie si nostalgia vremurilor trecute”.

Mihai Tudose a raspuns: “N-am inteles joaca aia cu <<nostalgia>>, cine are chestii nostalgice dupa ce, nu inteleg… Daca s-a referit cumva la perioada de dinainte de ’89, eu n-am nostalgii, ca n-am fost activist de partid inainte de ’89; altii le au”.

Parlamentarul Pro Romania, care declarase anterior ca Rotaru a fost numit, si nu ales in functia de presedinte PSD Braila,  a primit si pe aceasta tema o replica de la Rotaru, care a afirmat: “Despre Conferinta de alegeri de la PSD Braila, unde am fost ales presedinte al organizatiei judetene, ce pot spune: e adevarat. Aici m-a prins Mihai Tudose. In sala, in afara de cei 480 de participanti mai erau si 481 de bodyguarzi, care stateau in spatele fiecarui votant si care le-au impus delegatilor, la Conferinta, alegerea mea cu unanimitate de voturi. In paranteza fie spus, asa s-a procedat si in septembrie anul trecut, cand a fost ales Mihai Tudose. Dar se pare ca a uitat”.

Deputatul Pro Romania a continuat astazi dialogul pe acest subiect cu fostul sau coleg de partid: “Da, si Mihai Tudose la fel a fost ales. Eu mi-am depus candidatura dupa ce m-am consultat cu toti colegii, n-a venit nimeni de la Bucuresti sa ma numeasca – ati fost in sala, ati fost prezenti. Acum eu stiu si stie mai multa lume – stiu si ei ca noi stim – ca, de fapt, s-a facut <<alegerea>> in biroul de la Camera Deputatilor al domnului Dragnea, unde au fost chemati pe rand, fiindca a vrut sa candideze mai multa lume si el a zis <Mai, nu, tu nu candidezi, tu nu, tu te duci acolo, tu la mere, tu la pere, tu esti responsabil cu apa calda, tu esti presedinte. Acolo a fost alegerea; aici, la Braila n-a fost decat consfintirea. Dar stiu si ei ca stim, stie toata lumea”.