10-12 MAI, CINEMATOGRAFUL DE ARTA CINEFEEL BRAILA – FESTIVALUL FILMULUI FRANCEZ 2019

Ajuns la cea de-a XXIII-a editie, Festivalul Filmului Francez din Romania – care se desfasoara in perioada 8-19 mai – va fi prezent in acest an, pentru prima data, in 13 orase (printre care si Braila), cu 146 de proiectii. Timp de trei zile, la Cinematograful Cinefeel Braila ne molipsim de spiritul francez prin drame, comedii si animatii a la francaise, din trei sectiuni ale festivalului: “Competitia”, “Panorama” si “Cahiers Du Cinema”. Lasati-va purtati printr-un periplu cinematografic avand ca reper capitala Frantei, de la momentul fondator al Revolutiei din 1789, pana intr-un prezent al tinerei generatii, ce oscileaza intre deziluzie si dorinta de reinventare!

Tema editiei din acest an a Festivalului Filmului Francez este “Paris, toujours”, iar toate filmele sunt prezentate in versiune originala cu subtitrare in limba romana.

Programul complet la Cinematograf Cinefeel Braila, in perioada 10-12 mai,  la Festivalul Filmului Francez, este urmatorul:

Vineri, 10 mai, ora 18:00 – Competitie

„Cyrano, Mon Amour” (Edmond, r. Alexis Michalik, 2018, comedie dramatica)

Decembrie 1897, Paris. Edmond Rostand nu a implinit inca treizeci de ani, dar are deja doi copii si o multime de griji. Nu a mai scris nimic de doi ani. Disperat, ii propune marelui actor Constant Coquelin o noua piesa, o comedie eroica in versuri, pentru stagiunea de sarbatori. Edmond incepe sa scrie aceasta piesa de la care nimeni nu asteapta mare lucru. Pentru moment, are doar titlul: "Cyrano de Bergerac&quot.

Festivaluri: Angouleme 2018, Istanbul 2019, Hong Kong 2019

Vineri, 10 mai, ora 20:30 – Competitie

„Joueurs”  (r. Marie Monge, 2017, thriller)

Cand Ella il intalneste pe Abel, viata ei se schimba radical. In mrejele acestei iubiri enigmatice, tanara descopera Parisul subteran, cosmopolit, al jocurilor de noroc, unde domnesc adrenalina si banii.  Inceputa dintr-un pariu, relatia lor se va transforma curand intr-o pasiune devoranta.

Festivaluri: Cannes 2018 (Quinzaine des Realisateurs), Cinemania 2018, Busan 2018 (Competitie)

Sambata, 11 mai, ora 17:00 – Panorama

„Place Publique” (r. Agnès Jaoui, 2018, comedie)

Castro, candva un star al micului ecran, este acum un animator TV in declin. Astazi e invitat la petrecerea data de vechea sa prietena si producatoare, Nathalie, care s-a mutat intr-o casa frumoasa langa Paris. Helene, sora lui Nathalie si fosta sotie a lui Castro, va fi si ea printre oaspeti. Cand erau tineri, impartaseau aceleasi idealuri, dar succesul a facut din Castro un pragmatic (sau mai degraba un cinic), in timp ce Helene a ramas fidela credintelor ei…

Festivaluri: CPH PIX 2018, Helsinki 2018, Hamburg 2018

Sambata, 11 mai, ora 19:30 – Panorama

„Amanda” (Mikhaël Hers, 2018, drama)

La cei 24 de ani ai sai, David duce o viata boema in Parisul zilelor noastre, amanand momentul deciziilor importante. Cursul lucrurilor se schimba brusc in momentul in care sora lui moare subit, iar David o ia in grija pe Amanda, nepoata sa de 7 ani. Lasand in urma tragicul eveniment, cei doi construiesc o relatie solara, plina de tandrete, in care fiecare dintre ei invata sa devina mai bun, pe masura trecerii timpului.

Festivaluri: Mostra de la Venetia 2018, Premiile Cesars 2019 (2 nominalizari)

Duminica, 12 mai, ora 11:00 – Panorama

„Le grand mechant renard et autres contes” (animatie, 2017, subtitrat in romana)

Cine crede ca viata la tara e linistita si fara griji se insala. Acolo se gasesc animale dintre cele mai neobisnuite: o Vulpe care se crede gaina, un Iepure care se da drept barza si o Rata care vrea sa devina Mos Craciun. Daca doriti sa petreceti o vacanta odihnitoare, alegeti alta destinatie…

Festivaluri si premii: Cesar 2018 (Premiul pentru cel mai bun film de animatie), Sevilia 2017 (Premiul Junior Europe), Annecy 2017, Toronto 2017

Rezervari de bilete pentru filmele amintite se pot face la 0720.562933 (intre orele 10:00-18:00). Pretul unui bilet este de 15 lei. Mai multe detalii puteti gasi pe pagina oficiala de facebook sau Instagram Cinefeel Braila. (Florentina Dumitru)