10 IUNIE, SALA LYRA – “HASTEG”

Luni, 10 iunie, la ora 19:00, la Sala Lyra din Braila se va juca spectacolul “Hasteg”, de Elena Voineag si Dana Rotaru.
“Hasteg este despre agresiunea imaginii perfecte si despre presiunea de a fi <<fericiti>>. Spectacolul face referire la faptul ca simtim nevoia sa ne etichetam trairile, viata – totul este << feeling blessed>> -, sa imitam in viata reala hashtag-urile din social media, sa credem ca perfectiunea este o obligatie, ca si cand ar fi ceva profund in neregula cu noi in momentele inerente in care nu suntem fericiti. Astfel, ajungem sa disimulam adevarul pana la a ne minti pe noi insine>>, spun organizatorii.

„Anumite scene au fost scrise in perioada repetitiilor cu actorii, din nevoia de a construi impreuna cateva momente sensibile ale spectacolului. In montare, m-a interesat unghiul din care publicul priveste povestea. Actorii joaca atat pe scena (spatiul personal), cat si in sala (spatiul social), jongland cu planurile obiectiv-subiectiv, intr-un spectacol interactiv”, declara Dana Rotaru.

Hasteg este povestea cuplurilor contemporane, intr-o era in care monogamia a devenit o utopie si interactiunea reala a fost inlocuita cu dragostea tip fast food, intr-o „piateta” vasta pe care cu totii o avem la indemana, imediat, doar la un click distanta.

Distributia: Ana Odagiu, Denis Stefan, Elena Voineag, Ionut Ionescu, Dana Rotaru, Razvan Nicolae Raduta, Ana Pasti

Regia: Dana Rotaru
Muzica originala: Tica Alexe
Biletele pentru spectacol se gasesc la Agentia Filarmonicii din Calea Calarasilor nr. 52 (Casa Tineretului), de luni pana vineri, intre orele 8:00 – 18:00. Pretul unui bilet este de 69 lei.
Relatii suplimentare si rezervari la tel. 0787.8170 63 sau 0787.261117.