10 MOTIVE PENTRU CARE SA VOTEZI PNL PE 26 MAI

Duminica viitoare sunt alegerile europarlamentare. Concomitent, se desfasoara si un Referendum pe tema justitiei, initiat de presedintele Romaniei, Klaus Iohannis. Alegerile europarlamentare din acest an au o tripla miza: blocarea abuzurilor PSD din Justitie prin Referendum, o reprezentare corecta a Romaniei in Parlamentul European si pierderea de catre PSD a majoritatii obtinute in 2016 prin minciuna si manipulare. Optiunea corecta pentru Romania? DA la referendum si vot pentru PNL.

De ce PNL?

1.PNL este singurul partid din Romania care poate invinge PSD. PNL este cel mai mare partid de opozitie din Romania. PNL a fost partidul la initiativa caruia au fost blocate abuzurile majoritatii parlamentare PSD-ALDE. Majoritatea cercetarilor sociologice dau PNL sansa reala de a detrona PSD la aceste alegeri, dar nu sondajele sunt cele care decid in locul romanilor. Romanii hotarasc pe 26 mai.

2.Partidul National Liberal este partidul romanesc cu cele mai mari realizari in Parlamentul European. PNL se poate lauda cu beneficii concrete obtinute de europarlamentarii PNL la Bruxelles: eliminarea taxelor de roaming, 28 de milioane de euro drept despagubiri pentru fermierii afectati de pesta porcina, subventii marite pentru agricultori, gratuitati si burse de studii pentru tineri.

3.PNL are de departe cea mai buna echipa, un mix de experienta, noutate si realizari concrete. Sunt oameni noi pe lista – Rares Bogdan, Violeta Alexandru, Ciprian Ciucu. Sunt oameni cu experienta in administratie locala si centrala – Mircea Hava, Gheorghe Falca, Vasile Blaga si Dan Motreanu. De asemenea, sunt europarlamentari experimentati – Siegfried Muresan, Adina Valean, Daniel Buda.

4.PNL este partidul cu cei mai buni alesi locali, campioni in atragerea de bani europeni. Primarii si presedintii de consilii judetene liberali se detaseaza clar prin performantele pe care le-au obtinut in comunitatile lor. Orasele si judetele pe care le conduc sunt in varful listei privind calitatea vietii, absorbtia de fonduri europene si modernizarea infrastructurii si patrimoniului.

5.Partidul National Liberal este cel mai influent si respectat partid din Romania in UE. PNL este membru al celui mai mare partid din Parlamentul European – Partidul Popular European (PPE). Spre deosebire de PSD si ALDE, care au fost renegate de propriile partide la care sunt afiliate, PNL va sta in continuare la masa celor mai importante decizii din Europa.

6.PNL este partidul cel mai vocal in apararea justitiei si a statului de drept. Parlamentarii si europarlamentarii PNL au fost activi in blocarea tuturor initiativelor abuzive ale majoritatii PSD-ALDE de a modifica legile justitiei pentru a-i scapa de dosarele penale pe Dragnea si gasca lui. Fara demersurile PNL, azi Romania ar fi fost deja un stat mafiotizat.

7.PNL are cel mai bun si concret program politic pentru Parlamentul European. Cele mai importante obiective vizeaza un buget alocat Romaniei cel putin egal cu cel din bugetul anterior si simplificarea procedurilor de accesare a fondurilor europene. Infrastructura rutiera, educatia si sanatatea sunt tintele principale ale programului PNL.

8.PNL este singurul partid romanesc cu orientare ideologica clara de centru-dreapta. PNL are drept valori fundamentale: democratia, statul de drept, individul, drepturile si libertatile individuale, proprietatea privata si rolul minimal al statului in economie. Spre deosebire de alte partide, nu cocheteaza in mod imatur cu conceptele ideologice esentiale pentru democratie.

9.PNL este partidul care a dat presedintele Romaniei si este partenerul acestuia. Parteneriatul dintre PNL si presedintele Iohannis se manifesta solid si in aceste alegeri in ce priveste referendumul pe justitie. De altfel, presedintele Klaus Iohannis a participat la doua dintre mitingurile PNL, unde si-a exprimat sprijinul pentru echipa liberala si lista pentru europarlamentare. “Cea mai tare echipa cu cei mai buni candidati”, a spus Klaus Iohannis despre PNL.

10.PNL este partidul cel mai apropiat de oameni. PNL a facut eforturi si a reusit sa impuna in Parlamentul Romaniei cresterea alocatiilor copiilor. PNL crede ca statul roman are datoria sa aiba grija de cei care reprezinta viitorul Romaniei. PNL are drept obiectiv si alinierea pensiilor si salariilor romanilor la nivelul veniturilor din Europa prin cresterea sanatoasa a economiei.