25 MAI, GALERIILE DE ARTA – VERNISAJUL EXPOZITIEI CONCURSULUI NATIONAL DE PICTURA SI GRAFICA „VESPASIAN LUNGU”

Sambata, 25 mai, la ora 12:00, la Galeriile de Arta din Piata Traian va avea loc vernisajul expozitiei Concursului National de Pictura si Grafica „VESPASIAN LUNGU” si festivitatea de premiere a castigatorilor. La editia din acest an au participat a 75 de elevi ai scolilor populare de arte si meserii si centrelor culturale din 15 localitati ale tarii, pe doua sectiuni: Pictura si Grafica.

Juriul este compus din: presedinte – Maria Stoica (doctor in arta, cercetator, expert, sef Sectia Arta – Muzeul Brailei „Carol I”); Liviu Nedelcu (profesor doctor in arte vizuale, manager al Centrului Cultural Vrancea); Hugo Maracineanu (artist plastic, membru ale Uniunii Artistilor Plastici); Olimpia Stefan (profesor de arte plastice la Centrul Cultural „Dunarea de Jos” Galati) si Cristian Radu (artist plastic, vicepresedinte ale Uniunii Artistilor Plastici, filiala Braila si profesor la Scoala Populara de Arte „Vespasian Lungu” Braila).

In cadrul vernisajului va fi prezentat si un moment artistic sustinut de membrii Corului mixt „Trison” al Scolii Populare de Arte „Vespasian Lungu”, precum si micii pianisti Marian Lazar si Ilinca Braguta.

Manifestarea este organizata de Scoala Populara de Arte „Vespasian Lungu” Braila, cu sprijinul Consiliului Judetean si al Primariei municipiului, prin Casa de Cultura, iar valoarea totala a fondului de premiere este de circa 5.500 lei.