3-7 IUNIE, IN JUDETUL BRAILA – SAPTAMANA PREVENIRII CRIMINALITATII

In perioada 3-7 iunie, Politia Romana va desfasura la nivel national Campania „Saptamana Prevenirii Criminalitatii – Editia 2019”. Evenimentul se organizeaza anual, incepand cu anul 2006 si vizeaza activitati de informare si prevenirea infractionalitatii, adresate diferitelor categorii de cetateni.

In judetul Braila activitatile vor fi desfasurate zilnic, in mediul urban si rural si vor avea drept scop prevenirea delincventei juvenile si a victimizarii minorilor, prevenirea violentei in familie, prevenirea infractiunilor contra patrimoniului (in special a furturilor din locuinte) si prevenirea accidentelor rutiere. Activitatile vor fi sustinute de politistii de prevenire, proximitate, rutieri si cei de ordine publica, sprijiniti de jandarmi.

Printre unitatile de invatamant partenere la evenimentul Saptamana Prevenirii Criminalitatii – editia 2019, amintim: Scoala Gimnaziala „Fanus Neagu” Braila, Scoala Gimnaziala „Mihai Eminescu” Braila, Scoala Gimnaziala „Constantin Sandu Aldea” Braila, Scoala Gimnaziala „Al. I. Cuza”  Braila, precum si numeroase scoli din judet.

In municipiu, in fiecare zi a saptamanii, echipe mixte formate din politisti si jandarmi vor discuta cu brailenii (copii si adulti) despre principalele masuri de siguranta pe care trebuie sa le adopte pentru prevenirea unor situatii neplacute.

Ziua de vineri va avea un caracter aparte, fiind dedicata prevenirii violentei in familie. In tot judetul Braila, in intervalul orar 10:00 – 11:00, politistii vor fi prezenti in centrul localitatilor urbane si rurale si vor pune la dispozitia cetatenilor informatii si recomandari privind ordinul de protectie provizoriu emis in cazurile de violenta domestica si ce ajutor reprezinta acesta pentru victime.