BUSOI: O PRIORITATE ABSOLUTA PENTRU EUROPARLAMENTARII PNL ESTE ACEEA DE A DUCE SUBVENTIA PENTRU AGRICULTURA LA MEDIA SUBVENTIEI EUROPENE

Liberalul Cristian Busoi, care candideaza pentru un nou mandat de europarlamentar, declara ca dupa alegerile din 26 mai, liberalii din Parlamentul European vor face tot ce este posibil pentru ca Romania sa nu primeasca mai putini bani in urmatorul exercitiu financiar, decat a primit in actualul exercitiu. Mai exact, potrivit lui Busoi, vorba despre o suma de 43 de miliarde de euro.

Pe de alta parte, acesta a precizat ca europarlamentarii liberali vor milita pentru constructia spitalelor regionale – cel putin cele 3 care sunt deja aprobate de catre Comisia Europeana si care teoretic, ar fi trebuit sa fie construite in acest exercitiu financiar, pentru ca in urmatorul exercitiu financiar sa fie realizate inca 5 spitale regional. Din pacate, se pare ca ratam acest exercitiu financiar. Evident, o prioritate absoluta este spitalul regional de la Braila”.

Candidatul  PNL a vorbit si despre alte obiective ale sale si ale colegilor sai, pentru urmatorul mandat in Parlamentul European: “Ne vom lupta pentru fonduri europene pentru autostrazile mari; Pitesti-Sibiu tine doar de Guvernul Romaniei sa o duca la indeplinire, dar vom lupta si pentru finantarea autostrazii Comarnic-Brasov, dar si pentru <<Autostrada Unirii>>, care leaga Moldova de Transilvania.

Vom solicita, pe bani europeni, cadastrarea tuturor proprietatilor din Romania, vom lupta pentru 20.000 de burse Erasmus pentru tinerii din Romania care vor sa studieze pentru o perioada limitata de timp intr-o alta tara a Uniunii Europene.

Vom solicita bani europeni pentru reabilitarea termica a peste 500.000 de apartamente din orase si evident, un lucru foarte important, inclusiv pentru multi braileni, pentru ca vorbim de un judet in care agricultura joaca o pondere importanta, o prioritate absoluta este aceea de a duce subventia pentru agricultura la media subventiei europene. Deja colegii mei Daniel Buda si Mihai Turcanu – cei care actioneaza in zona de agricultura si siguranta alimentara si veterinara -, au reusit, cu sprijinul PPE, sa crestem subventia de la 195 euro la 220 euro.

Si nu in ultimul rand, in domeniul educatiei si digitalizarii, vom solicita ca pe bani europeni, sa se asigure accesul gratuit la internet de mare viteza pentru toate universitatile, caminele studentesti si liceele din Romania”.