CAPATINA: SA-I GASIM UN ROST TERENULUI DE PE STRADA EMINESCU PE CARE SE AFLA PARCAREA, FIINDCA ARATA INGROZITOR!

Consilierul judetean Marian Capatina (Pro Romania) a cerut ieri presedintelui CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), “sa genereze o dezbatere sub patronajul arhitectului sef al judetului Braila, impreuna cu specialistii in domeniu”, pentru a gasi o solutie cu privire la spatiul pe pe strada Mihai Eminescu ce este folosit in prezent ca parcare (in apropiere de sediul Inspectoratului Judetean de Politie).

Capatana este de parere ca acel spatiu – ce apartine CJ – arata sub orice critica si o parcare de forma aceea nu se incadreaza in specificul zonei, care se afla in Centrul istoric. In opinia consilierului, daca se doreste neaparat o parcare in acel loc, ar fi de dorit sa fi una subterana sau supraterana: ”Este acea parcare care sta in paragina. Sa vedem ce se poate face acolo…”

“Parcare!”, a replicat Chiriac.

“… si dupa aceea ce finantare putem atrage pentru acel obiectiv”.

“Noi avem ca si destinatie pentru anul acesta amenajarea acelei parcari, sa fie tot parcare; o parcare cu plata, cu bariere si asa mai departe si ea poate fi folosita pentru diverse evenimente care se vor intampla – daca se vor intampla – pe strada Mihai Eminescu.

“Cum, domnule, parcare in Centrul istoric?!”, a rabufnit consilierul Stefan Catalin Iordache (PND).

“Dar nu sunt parcari acolo…”, a raspuns seful judetului.

“Pai nici n-ar trebui sa fie!”, a mai spus Iordache.

“Dezbaterea de ce am spus ca trebuie facuta cu arhitectii: pentru ca nu putem face numai o parcare. Problema este ca aliniamentul stradal sa ramana cu spatii comerciale si eventual in spate, subteran si suprateran, sa fie parcare. Trebuie sa-i dam un rost si acelui teren care arata ingrozitor”, a concluzionat Marian Capatina.

Amintim ca parcarea amintita a fost folosita in ultimii 2 ani pentru desfasurarea diverselor spectacole si concerte in aer liber organizate de Primarie, in colaborare cu CJ.