CHIRIAC: NU E ADEVARAT CA S-AU GASIT SOBOLANI LA SPITALUL JUDETEAN. IN URMA CONTROLUL S-AU DAT TREI AMENZI, DINTRE CARE UNA A FOST CONTESTATA DE SPITAL

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac, declara ca nu sunt corecte informatiile date publicitatii de liberalul Alexandru Danaila, cu privire la concluziile controlului facut de DSP Galati la Spitalul Judetean Braila. Chiriac ne-a spus ca acest control a fost facut in luna martie si ca nicaieri in raportul final nu se vorbeste despre faptul ca s-ar fi gasit sobolani in unitatea medicala amintita, asa cum sustine Danaila: “Controlul a fost facut in luna martie si stiam de el, e controlul anual incrucisat. Au fost stabilite niste masuri, dar nu e vorba de gandaci, sobolani sau lucruri de genul asta, sub nicio forma, sunt minciuni.  In urma controlului au fost stabilite masuri legate de frigiderele in care sunt tinute rezervele de sange si sunt prevazute investitii pentru anul asta, ca sa  fie inlocuite toate frigiderele. De asemenea, in raport se mai face referire la lipsa apei calde la UPU (si atunci era o lucrare de reparatii la conducta de apa calda) si se mai mentioneaza problemele de la acoperisul Corpului B al spitalului, unde suntem in derulare cu partea de DALI (Documentatie de avizare a lucrarilor de interventie – n.r.) pentru reabilitarea Corpului A si B.

Referitor la amenzi, s-au dat doua amenzi pentru doi asistenti pe care cei veniti in control i-au prins cu niste nereguli si s-a mai aplicat o amenda pentru spital, dar aceasta a fost contestata de conducerea unitatii”.