COMISARUL EUROPEAN CORINA CRETU SI MIHAI TUDOSE S-AU INTALNIT AZI CU PRIMARUL BRAILEI SI PRESEDINTELE CJ

Comisarul european Corina Cretu si deputatul Mihai Tudose – ambii, candidati la alegerile europarlamentare pe lista Pro Romania – s-au intalnit astazi cu primarul Brailei, Marian Dragomir (PSD) si presedintele Consiliului Judetean, Iulian Chiriac (PSD), pentru a discuta despre proiectele celor doua institutii care sunt finantate din fonduri europene.

Primarul Dragomir a declarat ca le-a prezentat celor doi proiectul privind modernizarea Bulevardului Independentei, “care va fi, din punctul meu de vedere, cea mai frumoasa strada din municipiul Braila, avand in vedere amenajarea peisagistica, dar si investitiile in scoli, gradinite, licee si cea privind Castelul de Apa”.

La randul sau presedintele CJ a prezentat proiectul de reabilitare a Spitalului Judetean de Urgenta, precum si cele ce vizeaza modernizarea drumurilor judetene: “Pe langa proiectele pe care le avem in momentul de fata pe infrastructura, ne dorim foarte mult – si am vorbit cu doamna comisar european – ca pe urmatorul Program Operational Regional drumurile judetene sa fie incluse Master Planul de transport al Romaniei, alaturi de drumurile europene si drumurile nationale”.

Dupa aceasta intalnire, Corina Cretu a declarat: Ca si comisar european pentru politica regionala, m-am intalnit intotdeauna cu primarii, cu presedintii de regiuni – la noi, in Romania, se numesc consilii judetene. Singurul meu obiectiv in ultimii ani a fost sa ma asigur ca banii europeni sunt cheltuiti in beneficiul cetatenilor. Din acest punct de vedere, mi-a facut placere sa vad aici, la Braila proiecte cu fonduri europene in desfasurare atat la Primarie, cat si la Consiliul Judetean si vreau sa felicit administratia locala. Pentru noi, primarii si presedintii de consilii judetene reprezinta partenerii cei mai importanti.

Inca din momentul in care am devenit comisar european, am pledat pentru o schimbare a filozofiei de accesare a fondurilor europene de jos in sus. In propunerea noastra pentru perioada 2021 – 2027 dorim sa acordam un cuvant mult mai mare de spus primarilor si regiunilor, pentru ca consideram ca dansii stiu cel mai bine unde, cat si cum trebuie sa investeasca; uneori mult mai bine decat autoritatile nationale si bineinteles, mai bine decat noi, autoritatile de la Bruxelles”.