CORINA CRETU: M-AM SATURAT DE MINCIUNI SI DE FAPTUL CA POPULATIA ESTE PROSTITA, EFECTIV, DE CEI DIN PSD

Comisarul european Corina Cretu (Pro Romania) a declarat astazi la Braila ca din functia pe care o detine, se simte jenata de declaratiile anti-europene ale ministrului Transporturilor, Razvan Cuc, dar si ale altor oficiali guvernamentali PSD. Cretu a precizat ca sute de experti europeni au ajutat reprezentatii primariilor si ai consiliilor judetene din Romania, in legatura cu proiectele depuse de acestia, pentru a obtine finantari de la UE, iar astfel de declaratii sunt o jignire la adresa expertilor respectivi.

Comisarul european – care candideaza la alegerile europarlamentare din aceasta luna –  a explicat ca, de fapt, toate aceste comentarii acide ale reprezentantilor PSD la adresa UE sunt un mod prin care social-democratii incearca sa-si acopere propria incapacitate si sa deturneze atentia opiniei publice de la faptul ca s-a intarziat foarte mult cu depunerea la Bruxelles a unor proiecte majore: “Ma simt foarte prost in fata sutelor de experti care au ajutat Romania in ultimii 5 ani si care aud toate aceste declaratii jignitoare la adresa Comisiei Europene. Expertii CE aproape s-au mutat aici, in tara, alaturi de primarii, de consiliile judetene, ajutandu-le sa faca proiecte.  Cum adica Guvernul nu trebuie sa dea lamuriri legate de aceste proiecte? Pai pentru a plati acele fonduri europene trebuie indeplinite niste conditii: tehnice, de constructie si asa mai departe”.

Cretu a dat exemplul proiectelor celor 8 spitalelor regionale promise de PSD intr-o campanie electorala anteriora, care apoi au ramas doar 3, din care nu s-a facut nici macar unul: “Proiectul spitalului regional de la Iasi este gata, deci poate fi avansat Comisiei Europene. Nu stiu de ce nu este avansat, probabil ca nu vor sa iasa in evidenta faptul ca celelalte proiecte sunt putin intarziate, cel mai intarizat fiind cel de la Craiova. Deci s-ar putea merge pe etape cu cele 3 spitale regionale. Asteptam in continuare aceste proiecte la Bruxelles. S-au schimbat ministrii Sanatatii, de la conceptul initial pe care l-am avut pentru spitale regionale s-a mers pe proiecte foarte mari, exista o diferenta de finantare si am pus intrebari; vreti sa faceti pe acest exercitiu financiar, atunci indicati-ne unde credeti ca nu se vor cheltui banii si eu maine semnez Programul Operational Regional”.

Cretu a mai spus ca exact acesta este motivul pentru care a ales sa plece din PSD si sa candideze pentru Pro Romania, “pentru ca m-am saturat  de minciuni si de faptul ca populatia este prostita, efectiv. Eu cred ca satisfactia unui politician este sa lase ceva in urma, nu sa treaca aceste alegeri si sa spuna <<I-am pacalit si de data asta!>> “.