DANAILA: 80 DE ANGAJATI AI CUP DUNAREA AU PRIMIT PREAVIZ. SUNT CONCEDIATI OAMENI CU STATE VECHI SI SUNT PASTRATI MEMBRII PSD ANGAJATI IN ULTIMII 3 ANI

Presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila, sustine ca un numar de 80 de angajati ai Companiei de Utilitati Publice (CUP) Dunarea au primit preaviz si vor ramane fara slujba, in urma unor decizii ale conducerii CUP pe care liberalul le considera incorecte. Mai exact, Danaila a declarat in cadrul unei conferinte de presa ca detine informatii potrivit carora in ultimii circa 3 ani, de cand la conducerea CUP a venit Silviu Mangiurea (PSD), ar fi fost angajate acolo peste 200 de persoane care au carnet de partid (PSD) si acum, cand s-a constatat ca sunt, totusi, prea multi angajati, conducerea decis sa treaca la concedieri. Problema, spune liberalul, este ca aceia care sunt dati afara sunt vechi angajati ai CUP, nu persoane angajate de curand, pe criterii politice: “CUP incepe sa aiba probleme economice. Are proiecte in derulare cu fonduri europene si incearca sa acceseze alte fonduri europene pentru extinderea retelei de canalizare si de apa potabila. Compania urmeaza sa concedieze peste 80 de persoane care au primit deja preaviz si care sunt pusi pe lista neagra a directorului Mangiurea si a PSD-ului. De la venirea domnului Mangiurea in calitate de director (in vara lui 2016 – n.r.) au fost angajati peste 200 de oameni in aceasta companie. Toti sunt membri PSD, toti sunt cu carnet de partid.

Deja discutam de un abuz in serviciu al domnului Mangiurea, din punctul meu de vedere, pentru ca dansul vrea acum sa concedieze 80 de oameni, care sunt oameni cu state vechi la aceasta companie si care nu sunt membri de partid. Probabil la comanda celor de la PSD, s-a gandit sa faca o epurare, dar nu a apei, ci a personalului. Nu poti sa dai afara oameni de cariera de la aceasta companie, care au dus greul societatii si care si-au facut treaba de fiecare data si sa tii angajati cu salarii de 1000 de euro cel putin, niste oameni care sunt membri de partid – si asta sa fie cea mai importanta calitate a lor in aceasta companie.

Trag un semnal de alarma si ii atrag atentia domnului director Mangiurea si primarului, pentru ca si primarul tolereaza chestiunea asta: noi vom cere in CLM un raport al situatiei cu privire la angajatii de la CUP Dunarea si oamenii de acolo trebuie sa stie ca daca in final li se vor desface contractele de munca, vor gasi in noi un sprijin si vom face toate demersurile in instanta, pentru ca ei sa fie reintegrati in munca, pentru ca este dreptul lor sa ramana angajati acolo”.

Danaila a comentat si declaratiile facute recent de Mangiurea, cu privire la faptul ca nu CUP Dunarea se ocupa de lucrarile de contorizare individuala, ci asociatiile de proprietari, managerul companiei sugerand ca, de fapt, cei care s-ar opune acestei masuri ar fi chiar unii dintre administratorii asociatiilor respective, fiindca se tem ca ar ramane fara activitate. Liberalul este insa de alta parere decat managerul CUP: “Contorizarea individuala se poate face si este o solutie. CUP Dunarea poate factura prin conventii individuale apa, pentru fiecare locatar din cadrul asociatiei de proprietari. Deci sa nu mai minta, sa nu mai induca in eroare populatia, cu sprijinul primarului, evident, si cu sprijinul intregii camarile PSD, ca toti consilierii PSD acelasi lucru propaga: ca nu se pot face contorizari individuale si ca nu se poate taxa apa individual. Ba da; si sunt blocuri in municipiu unde oamenii platesc apa prin conventie. In afara de contractul cu asociatia, exista o conventie individuala prin care oamenii isi platesc apa pe care o consuma”.

Precizam ca directorul Silviu Mangiurea nu a putut fi contactat, pentru a-si spune punctul de vedere pe aceasta tema. El a declarat insa recent presei locale ca s-a decis renuntarea la un numar de 24 de posturi, pentru inceput.