DANAILA: “AM INFORMATII CA DUPA ALEGERI, SE VA OPRI APA LA MAI MULTE ASOCIATII CU DATORII”; DRAGOMIR: “NU SE OPRESTE APA LA NICIUN BLOC; DOAR SE REDUCE DEBITUL”

Presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila, sustine ca potrivit unor informatii furnizate de angajati ai CUP Dunarea, dupa alegerile europarlamentare din 26 mai, mai multe blocuri din municipiu vor fi debransate de la reteaua de apa potabila, din cauza datoriilor mari inregistrate la plata acestui serviciu. Danaila a amintit ca in perioada Pastelui, locatarii din doua blocuri au ramas fara apa si spune ca dupa 26 mai, aceeasi soarta ii asteapta si pe locatarii altor asociatii cu datorii, chiar daca unii dintre ei sunt cu plata la zi: “Inainte de Paste, in zona Vidin, la blocul 17, cei de la CUP Dunarea au oprit furnizarea apei. Am vazut ca saptamana asta au oprit apa la un bloc din cartierul Viziru, in spatele complexului Pistruiatu. Din informatiile pe care le avem de la unii angajati ai CUP Dunarea, dupa campania electorala, cand va veni vara si trece perioada asta de alegeri, cei de la CUP Dunarea se pregatesc sa opreasca apa in mai multe blocuri din oras. Nu o fac acum doar pentru ca este campanie electorala.

Problema asta survine ca urmare a proastei administrari pe care o are aceasta societate. Domnul Mangiurea (Silviu Mangiurea, directorul CUP Dunarea, PSD – n.r.) nu-si indeplineste indicatorii de perfomanta si atunci s-a hotarat sa inceapa sa inchida apa. Neindeplinindu-si indicatorii de performanta, nu-si mai ia primele, salariile.

Deci concluzia este ca in perioada de dupa campania electorala, domnul Mangiurea – si bineinteles, PSD – va opri apa la mai multe blocuri din municipiu care inregistreaza datorii, dar unde nu toti locatarii sunt vinovati. Informatia asta este pe surse si eu sper sa nu se intample asa, pentru ca sunt multe asociatii unde administratorii au fugit cu banii sau unde sunt 3-4-5 rau-platnici si nu vor sa furnizeze apa pentru ceilalti.  Ei (cei de la CUP Dunarea – n.r.) refuza in continuare sa faca contorizare individuala si sa furnizeze apa celor care platesc”.

Primarul Brailei, Marian Dragomir (PSD), ne-a declarat ca nu se va opri apa dupa alegeri la niciun bloc din municipiu si ca, in general, pe perioada mandatului nu s-a oprit apa la niciun bloc, pentru ca nu se poate face asa ceva, din ratiuni ce tin de sanatatea publica. El a precizat ca s-a recurs la masuri de restrictionare a furnizarii apei potabile la cateva blocuri cu mari datorii si se va continua cu masuri similare si in cazul altor asociatii care inregistreaza datorii semnificative, ceea ce este legal si firesc, fiindca asemeni oricarei firme, CUP Dunarea trebuie sa-si recupereze banii pentru serviciile prestate. Dragomir a mai afirmat ca acest gen de masuri de reducere a debitului apei potabile sau de furnizare a apei dupa un anumit program nu au nicio legatura cu faptul ca este sau nu o perioada de campanie electorala, ci este obligatia legala a conducerii CUP sa ia masuri pentru recuperarea sumelor de la clientii rau-platnici, iar Curtea de Conturi verifica daca au fost luate sau nu astfel de masuri.

Si directorul CUP, Silviu Mangiurea, a declarat presei ca la asociatiile cu mari datorii nu se va opri apa complet, ci va fi redus debitul acesteia, pentru a determina proprietarii sa-si achite facturile restante.