DANAILA: DACA SE CONSTRUIESTE SPITALUL REGIONAL BRAILA- GALATI, CU SIGURANTA VOR FI MULTI MEDICI INTERESATI SA LUCREZE ACOLO

Presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila, considera ca nu exista riscul sa nu se gaseasca medici pentru viitorul Spital Regional Braila-Galati, daca acesta va fi construit. Spitalul amintit este principalul proiect prezentat in campania pentru alegerile europarlamentare de PNL Braila, iar Danaila a fost intrebat daca liberalii nu se tem ca va fi o problema in a se gasi personalul medical necesar, dat fiind ca foarte multi medici au plecat din tara.

Liderul liberal este insa sigur ca vor fi destui medici interesati sa vina sa lucreze intr-un spital modern, dotat cu aparatura de ultima generatie, fiindca intr-un astfel de mediu pot evolua profesional. Danaila a amintit ca si pentru noile sectii de Cardiologie si Pediatrie, inca de cand a inceput constructia acestora, s-au gasit medici valorosi care au venit la Braila, pentru a lucra acolo, insa acestia au plecat, in final, pentru ca s-a intarziat ani de zile cu deschiderea sectiilor amintite: “Va spun sigur ca in momentul in care s-ar incepe constructia efectiva a Spitalului Regional, aceasta zona ar deveni un magnet pentru medici. Ganditi-va ca la Galati exista si o Facultate de Medicina, deci ar putea fi un spital universitar, ceea ce inclusiv pentru CV-ul oricarui medic care ar activa aici ar fi un plus. Deci problema medicilor s-ar putea rezolva prin simpla constructie a spitalului, prin dotarea lui cu aparatura la nivelul  anului in care se va construi si printr-un management care sa fie cu o cat mai mica componenta politica. Pentru ca avem nevoie de profesionisti care sa aduca alti profesionisti”.

Liberalul spune ca in alte orase din tara nu sunt medici mai buni ca la Braila, insa acei medici au conditii mai bune in care sa-si desfasoare activitatea si astfel, sa poata presta un act medical de calitate: “Ei au aparatura, au sali de operatie din care reusesti sa ajungi la Terapie Intensiva fara sa iei vreo bacterie sau sa fie riscul sa iei vreo bacterie sau vreun virus, sunt zone care sunt aranjate de sus pana jos si sunt dezinfectate si totul este modernizat, ca in straintate – si asta este motivul pentru care acolo sunt aglomerari de medici, iar in alte zone ale tarii nu se intampla nimic.

Eu am discutat cu niste prieteni de-ai mei care sunt medici si sunt plecati peste tot in lume si mi-au spus: <<Noi cautam sa fim prezenti in spitale in care exista posibilitatea de a invata ceva nou>>. Tehnologia de astazi ne permite a avem o dezvoltare atat de mare a procedurilor medicale, incat toti cauta inovatia”.