DANAILA: MINISTRUL SANATATII DEMITE MANAGERI DE SPITALE, DAR LA SPITALUL JUDETEAN BRAILA CARNETUL DE PARTID O TINE PE RASNOVEANU IN FUNCTIE

Presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila, este nemultumit de faptul ca la Spitalul Judetean inca nu s-au rezolvat problemele semnalate in ultimii ani, desi au fost trase numeroase semnale de alarma, au fost inregistrate numeroase sesizari ale consilierilor sau politicienilor locali, precum si ale cetatenilor si desi s-a cerut in numeroase randuri demisia managerului spitalului, dr. Delia Rasnoveanu (PSD).

Danaila a declarat astazi ca a fost duminica la UPU, pentru a vedea care mai este situatia din punct de vedere al perioadei de asteptare si a constat ca oamenii stau in continuare cu orele, pana sa fie vazuti de un medic: “In continuare, situatia de la Spitalul Judetean este o mare, mare problema. Domnul Chiriac (Iulian Chiriac, presedintele CJ Braila, PSD – n.r.) ne-a mintit anul trecut ca va face investitii in spital, ca va asigura tot necesarul de medicamente – stim foarte bine ce s-a intamplat anul trecut, cand nu au fost medicamente in spital – si am ajuns in luna mai si din pacate, lucrurile la spital merg in aceeasi directie.

PNL a cerut demisia managerului Spitalului Judetean in plenul CJ si am fost asigurati de domnul Chiriac ca lucrurile se vor indrepta si ne-a facut si o propunere, in sensul ca <<hai sa vedem cum gestioneaza spitalul doamna manager, daca ii am bani>>. Doamna manager are cateva milioane bune in plus pe mana de la Consiliul Judetean si situatia in spital este aceeasi. Deja incep sa fiu convins ca nu banii sunt principala problema, ci principala problema este viziunea – nu doar a managerului, ci si a presedintelui CJ”.

Liderul liberal a spus ca in conditiile in care Chiriac a vorbit despre faptul ca asteapta propuneri cu privire la o persoana capabila, care sa vrea sa preia functia de manager al Spitalului Judetean, el a vorbit cu 3 persoane din afara judetului care “si-au dovedit competenta in administrare” si ar fi dispuse sa-si asume aceasta sarcina: “Toate trei mi-au spus ca ar fi de acord sa trecem la urmatorul nivel al discutiei, cu conditia sa stie ca nu vor veni intr-o chestiune de scandal, circ si numai cearta permanenta”.

Alexandru Danaila a mai comentat ca ministrul Sanatatii, Sorina Pintea (PSD), a vizitat recent Spitalul Judetean, i-a dat nota 6 la infrastructura si cam atat, desi in alte judete din tara, Pintea a demis directori de spitale, fiindca a fost nemultumita de activitatea lor. Liberalul este convins ca managerul Rasnoveanu a fost aparata  de carnetul de partid, nu de competenta sa in domeniu: “Doamna ministru al Sanatatii merge prin tara, vede si alte spitale, demite manageri, dar la Braila nu se intampla nimic, pentru managerul spitalului are carnet de partid si carnetul PSD tine loc de indicatori, tine loc de program de investitie, tine loc de program de administrare. Carnetul de partid o tine pe doamna manager in functie, iar domnul Chiriac gireaza aceasta chestiune”.