DANAILA: UN VOT PENTRU PSD INSEAMNA UN VOT PENTRU DAN NICA, CEL CARE A INITIAT TRANSFERUL CELOR 1000 DE HA DIN JUDETUL BRAILA CATRE GALATI

Un vot pentru PSD, la alegerile europarlamentare din 26 mai, inseamna un vot pentru galateanul Dan Nica, cel care in 2002, in calitate de ministru,  a fost artizanul unui act normativ controversat (HG 512), prin care un teren de 1.000 ha de pe raza comunei Vadeni (judetul Braila) a fost dat in proprietate municipiului Galati, chipurile pentru constructia unui cartier de locuinte. Este ceea ce le transmite brailenilor presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila, care precizeaza ca fostul ministru Dan Nica, actual europarlamentar, candideaza pentru un nou mandat pe lista PSD.

Danaila mai aminteste ca marele cartier pe care urma sa-l construiasca Municipalitatea galateana s-a redus la cateva blocuri, iar restul terenului a ajuns sa fie exploatat in scop agricol: “Domnul Dan Nica este cel care, dupa cum se stie, a initiat procedura de transfer a unei mari bucati de teren din zona administrativa a Brailei catre Galati. Eu sper ca acest lucru sa se termine la un moment dat in instanta, iar terenul respectiv sa vina inapoi la Braila, pentru ca, spre deosebire de cei de la Galati, noi avem un plan cu acest teren si nu vrem doar sa-l luam si sa-l inchiriem pentru exploatatie agricola.

Cei de la Galati si-au exprimat la momentul respectiv intentia de a construi acolo mai multe locuinte; nu s-a intamplat asta, deci e clar ca nu se mai poate intampla. Noi vrem sa facem acolo un parc industrial. Asta este unul dintre proiectele pe care Braila le poate dezvolta, dar fara autoritatile locale nu se pot accesa fonduri pentru construirea de parcuri industriale. Deci noi in primul rand trebuie sa convingem primarul si presedintele CJ Braila, care sunt doi oameni care nu inteleg ca locurile de munca nu trebuie sa le dea doar Primaria, CJ si CUP Dunarea, ci locurile de munca trebuie sa fie create de primar prin facilitati gen parc industrial, pe care le putem oferi in zona Braila – Galati, cea mai mare aglomerare urbana dupa Bucuresti. Dar pe masura ce trece timpul, pleaca atatia oameni din zona noastra, incat s-ar putea ca la un moment dat, din ambele orase sa nu mai facem cat unul”.