DEPUTATUL VARGA: ROMANIA RISCA IZOLAREA IN EUROPA, DIN CAUZA LUI LIVIU DRAGNEA. DE DRAGUL UNUI SINGUR OM, PSD SACRIFICA INTREAGA ROMANIE

Deputatul liberal brailean Vasile Varga se declara ingrijorat de mesajul Uniunii Europene cu privire la eventuala punere in aplicare a recentelor modificari la Codul Penal si Codul de Procedura Penala. Varga sustine ca scrisoarea prim-vicepresedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, in care se precizeaza clar ce sanctiuni risca Romania, daca va aplica noile prevederi legislative, trebuie privita ca un semnal de maxima neincredere a partenerilor europeni fata de tara noastra: ”In febra campaniei electorale, preocupat de promisiunile populiste si prezenta la mitinguri electorale, PSD neglijeaza o situatie extrem de delicata, care are ecou mai mare la Bruxelles, decat la Bucuresti. Este vorba despre modificarile aduse celor doua Coduri, modificari de natura sa ingrijoreze, pe buna dreptate, partenerii europeni. Riscul ca Romania sa fie marginalizata este imens. De dragul unui singur om, Liviu Dragnea, care nu vrea sa stea drept in fata justitiei si care spera sa scape de inchisoare, PSD sacrifica intreaga Romanie. Frans Timmermans o spune foarte clar: daca modificarile aduse Codului Penal si Codului de Procedura Penala intra in vigoare, Romania risca sa intre sub incidenta articolului 7 din Tratatul Uniunii Europene, ceea ce inseamna suspendarea dreptului de vot al Romaniei la Consiliul Europei”.

Liberalul considera ca o asemenea sanctiune face ca ”imaginea Romaniei pe termen lung sa aiba de suferit si, mai mult, sunt aruncate efectiv la lada de gunoi toate eforturile diplomatiei romane de a aseza Romania la masa celor puternici, in actualul context geopolitic si geostrategic. Romania risca marginalizarea. Europa nu priveste cu ochi buni ceea ce se intampla in Romania, iar in ochii partenerilor externi, nu doar PSD este vinovat, ci intreaga clasa politica, pentru ca permite asemenea derapaje”.

In acest context, deputatul brailean face un apel la parlamentarii din PSD si ALDE, carora le aminteste ca ”nu suntem parlamentari pe viata. Functiile vin si trec, din urma vin alte generatii. Important este ce lasam in urma si cat bine reusim sa facem Romaniei, din postura de parlamentari. Inainte de a fi oameni politici, suntem romani, iar imaginea Romaniei ar trebui sa ne preocupe, mai ales in ochii unor parteneri cinstiti si loiali, cu democratii solide, cladite in sute de ani. PSD vrea in Europa, dar sa joace dupa propriile noastre reguli. Nu se poate! Ne-am asumat un traseu, ne-am asumat si responsabilitati. Nu sacrificati Romania, de dragul unui singur om, Liviu Dragnea. Cum nici noi nu vom fi parlamentari pe viata, nici Liviu Dragnea nu o sa conduca la nesfarsit PSD! Riscati sa ramaneti in ochii copiilor vostri ca parlamentarii care i-au scapat pe hoti de puscarie!”.