DIN CRITICUL ACERB AL PSD, CHIRU S-A TRANSFORMAT IN ALIATUL PSD: ACUM NE OBISNUIM UNII CU ALTII, INCERCAM SA PRELUAM FIECARE DIN CEEA CE A FACUT BUN CELALALT

Nu retrag nimic din criticile pe care le-am lansat la adresa PSD Braila in ultimii ani, dar daca partidul a decis sa ne aliem cu PSD la alegerile europarlamentare, respect decizia partidului – asta a spus in esenta, astazi, presedintele PNTCD Braila, Gheorghe Chiru, in cadrul unei conferinte de presa la care s-a aflat la aceeasi masa cu noii sai aliati, social-democratii. Dupa ce timp de doua decenii a criticat PSD-ul (indiferent cum s-a numit acest partid, de-a lungul vremii), astazi, Chiru ne-a declarat ca in ultimele saptamani a facut campanie pentru PSD si a indemnat brailenii sa voteze acest partid la alegerile europarlamentare.

L-am intrebat pe liderul taranist local daca nu simte o oarecare jena prezentandu-se ca aliat si sustinator al PSD-istilor, pe care i-a facut cu ou si cu otet de-a lungul anilor, etichetandu-i, printre altele, ca fiind “ciuma rosie” si despre care a spus in numeroase randuri ca au dus Braila la dezastru.

Gheorghe Chiru ne-a declarat ca nu a decis el, personal, sa se realizeze aceasta alianta politica si nu poate decat sa respecte decizia conducerii partidului sau: “Lucrurile au fost spuse la un mod clar de la centru, iar Chiru, ca persoana, trebuie sa stie dupa 30 de politica ca minoritatea se supune majoritatii; asa am luat si eu act, impreuna cu ai mei colegi, de hotararea care s-a luat de comun acord la Bucuresti. Eu am inteles.

Critica (intre Chiru si reprezentantii PSD Braila – n.r.) a fost si de o parte, si de alta. Nici pe mine, la momentul respectiv, nu m-a <<mangaiat>> nimeni. Eu am fost dur sau aspru poate nu in aceeasi masura cum au fost altii cu mine, dar mi-am pastrat demnitatea. Eu am declarat tot timpul ceea ce am crezut si am sustinut; acum suntem insa intr-o noua faza.

Faptul ca PNTCD a semnat  intr-un final un act cu PSD nu este o pura intamplare. Noi intre noi ne-am gandit, am intors problema pe toate fetele;  sunt oameni duri in PNTCD – ca si in PSD -, sa nu credeti ca au acceptat simplu treaba asta. Dar ne obisnuim unii cu altii, incercam sa preluam fiecare, la randul lui, din ceea ce a facut bun celalalt si asa cum spuneam, politica ne va cizela in continuare.

Despre Chiru, ca persoana, eu repet: n-am avut niciodata de impartit ceva cu domnul presedinte Rotaru (Ion Rotaru, presedintele PSD Braila – n.r.), l-am criticat pe domnul presedinte Chiriac (Iulian Chiriac, presedintele CJ Braila, PSD – n.r.) daca am considerat, din opozitie, ca merita. Pe domnul Dragomir (Marian Dragomir, primarul Brailei, PSD – n.r.) l-am facut praf, dar asta nu inseamna ca trebuie sa retrag acum ce am spus”.